ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ “ΑΡΩΓΗ”

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την εργοδοσία του κέντρου αποκατάστασης Αρωγή του ομίλου EUROMEDICA για νέες απολύσεις και αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

“Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της “ΑΡΩΓΗΣ” του ομίλου EUROMEDICA για τις νέες παράνομες και  καταχρηστικές απολύσεις σε τρεις  εργαζόμενες με το επιχείρημα ότι μετείχαν στις κινητοποιήσεις και στην επίσχεση εργασίας για τους μισθούς που τους χρωστάει εδώ και 12 μήνες, δηλαδή  για λόγους εκδίκησης.

Η εκδικητική αυτή συμπεριφορά της εργοδοσίας του ομίλου ενισχύεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ,  έχει σαφή προσανατολισμό να τρομοκρατήσει  και να διασπάσει τους εργαζόμενους. Να περάσει το μήνυμα της υποταγής ,τιμωρώντας όσους εργαζόμενους είχαν και έχουν  το σθένος να διεκδικήσουν το αυτονόητο , να πληρώνονται για  την εργασία που προσφέρουν, αρνούμενοι να ζήσουν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση που προσπαθεί να τους επιβάλλει ο εργοδότης.

Για την άνιση και εκδικητική μεταχείριση  μεταξύ των εργαζομένων της επιχείρησης, εξοφλώντας τον μήνα  Μάρτιο!! του 2015 όσους δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων και κανένα μισθό από τον Σεπτέμβριο του 2014!!!!!!! σε όσους μετείχαν στις κινητοποιήσεις και τα διεκδίκησαν. Εκδικείται και τιμωρεί όσους δεν πίστεψαν την κοροϊδία του και τις ψεύτικες υποσχέσεις, όσους σήκωσαν κεφάλι αρνούμενοι να δουλεύουν τζάμπα.

Την ίδια ώρα ο όμιλος συνεχίζει τις κερδοφόρες επενδύσεις του σε άλλους κλάδους με τα χρήματα των εργαζομένων. Στη  δε τριμερή συνάντηση την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στο υπουργείο Εργασίας μπροστά στο σωματείο εργαζομένων του ομίλου αλλά και στο γραμματέα του υπουργείου κ. Νεφελουδη δεσμεύτηκε!!! ο εκπρόσωπος του ομίλου πανελλαδικά και με συγκεκριμένες ημερομηνίες ότι θα πληρωθούν όλα τα χρωστούμενα και όλοι οι εργαζόμενοι. Αλήθεια ποια είναι η θέση του υπουργείου μετά από αυτήν την εξέλιξη;

Αυτή η δέσμευση είναι αποτέλεσμα πολύμηνων κινητοποιήσεων, απεργιών, στάσεων εργασίας, παρεμβάσεων στην εργοδοσία σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδος που έχει μονάδες ο όμιλος EYROMEDICA.

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Απέναντι τους δεν έχουν μια μικρή ομάδα εργαζομένων της Αρωγής Λάρισας. Έχουν να αντιμετωπίσουν τον Πανελλαδικό Συντονισμό σωματείων και εργατικών κέντρων όπως της Λάρισας που εκφράζουν την θέληση και την αποφασιστικότητα 2.700 εργαζομένων του ομίλου.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου της ιδιωτικής υγείας πρέπει να  βγάλουν συμπεράσματα . Όσες φορές δείξαμε «καλή θέληση» ,όσο κάναμε υπομονή και αποδεχτήκαμε το λιγότερο κακό, όσο κτίζαμε την ζωή μας πάνω στις υποσχέσεις για ατομικό βόλεμα ,στις περίφημες «γνωριμίες» τότε είδαμε βάθεμα της εκμετάλλευσης, εκτόξευση της απλήρωτης εργασίας, τρομοκρατία  και απολύσεις.

Αντίθετα οι αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα έχουν αιφνιδιάσει την εργοδοσία που δεν πίστευε ότι μπορούν οι εργαζόμενοι να συντονιστούν ,να οργανωθούν και με συλλογικό τρόπο να διεκδικήσουν το τέλος της εξαθλίωσης τους. Τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη συσπείρωσης όλων των συναδέλφων στα σωματεία  τους. Δεν πρέπει κάνεις να μείνει μόνος του. Δεν πρέπει να δεχόμαστε με τον ιδρώτα μας , με τις γνώσεις μας ,με την εργατικότητα μας μια μερίδα κηφήνων να πλουτίζουν σε βάρος των οικογενειών μας εξωθώντας μας στην φτώχεια και στην ανέχεια.

Στις 12 Νοεμβρίου παίρνουμε μαζικά μέρος στην  Απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 πμ. στην κ. πλατεία ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ  ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων

-Κανονική ροή μισθοδοσίας, καταβολή όλων των δεδουλευμένων  από το Σεπτέμβρη του 2014

-Καμία απόλυση, να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία και η εκδικητική συμπεριφορά του εργοδότη της ΑΡΩΓΗΣ”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ