ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Συνάντηση του βουλευτή Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου με τις Διευθύνσεις και τους καθηγητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Πλατυκάμπου πραγματοποιήθηκε χθες. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης και των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα από την μεριά του Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου κ. Μπαμπαλιούτα Δημήτρη τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας λόγω της συνεχούς αύξησης των μαθητών. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να ενημερωθεί για την δυνατότητα ένταξης του έργου της επέκτασης σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με την συγχρηματοδότηση του Δήμου Κιλελέρ.

Κατά την επίσκεψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πλατυκάμπου ο γυμνασιάρχης κ.Θεόδωρος Νταφούλης και ο λυκειάρχης κ. Κώστας Παναγιώτου έθεσαν το ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης, το γραφειοκρατικό κώλυμα της παράδοσης της καινούριας πτέρυγας καθώς και  την μη αξιοποίηση της σχολικής περιουσίας και των προσόδων αυτής από την σχολική επιτροπή. Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως μέλημα της κυβέρνησης είναι η δωρεάν δημόσια Παιδεία για όλους και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει η σωστή διαχείριση των χρηματικών πόρων και ο συνεχής έλεγχος δημοσίων δαπανών. Για τον λόγο αυτό, δεσμεύτηκε να εξετάσει τον λόγο για τον οποίο η διαχείριση της σχολικής περιουσίας και τα έσοδα αυτής γίνονται από την Δημοτική αρχή και όχι από την σχολική επιτροπή όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς ότι το νομοσχέδιο για την Παιδεία βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και ότι στα επόμενα βήματα είναι η πρόσληψη 2.000 εκπαιδευτικών. Στόχος της κυβέρνησης είναι το σχολείο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και στους κοινωνικούς φορείς, συμμετέχοντας όλοι σε αυτήν την προσπάθεια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ