ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ κ. ΦΙΛΗ…

Διαμαρτυρία του 15μελους  συμβουλίου του Γυμν/ίου & Λ.Τ. Καλλιθέας «Θεόφιλος Σακαλίδης για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί γενοκτονίας των Ποντίων εκδηλώθηκε σήμερα με επιστολή του συμβουλίου που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Πήραμε το θάρρος να συντάξουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή/ κείμενο διαμαρτυρίας με σκοπό να κάνουμε γνωστή τη δυσαρέσκειά μας για το απαράδεκτο σχόλιο του υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη, ο οποίος χαρακτήρισε τη γενοκτονία των ποντίων στις 3/11/2015 στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR” ως «εθνοκάθαρση», ενώ έχει ήδη ανακηρυχθεί διεθνώς με ψηφοφορία  ως γενοκτονία, αδικώντας και θίγοντας τους απογόνους του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ζούμε σε μια περιοχή, όπου το ποντιακό στοιχείο είναι έντονο και μεγαλώσαμε με τις ιστορίες των δικών μας ανθρώπων που μας μιλούσαν για τις συμφορές που υπέστησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα κατά τη γενοκτονία και τον βίαιο ξεριζωμό των ίδιων από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Απ’ ότι όμως φαίνεται 353.000 δολοφονημένοι πόντιοι δεν είναι αρκετά μεγάλος αριθμός για να πείσει τον Κ. Νικόλαο Φίλη ότι αυτή η τραγωδία που τραυμάτισε βάναυσα ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του ελληνισμού δεν ήταν απλά «Εθνοκάθαρση»”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com