ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ «ΧΟΡΙΑΜΒΟ»

Ξεκινούν τα μαθήματα Βιωματικής – Δημιουργικής γραφής την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 7:00 μμ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα μαθήματα είναι εβδομαδιαία και διαρκούν ένα δίωρο. Υπεύθυνος των μαθημάτων είναι ο ψυχίατρος, λογοτέχνης, εκδότης και ποιητής, Σωτήρης Παστάκας.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να διδαχθούν πως φτιάχνουμε μια φράση, πως διατυπώνουμε ένα συναίσθημα, πως αναπαριστάται μια προσωπική εμπειρία, είτε αυτή είναι ευχάριστη είτε δυσάρεστη, ακολουθώντας την βασική αρχή κάθε γραπτού (ποιήματος, διηγήματος, άρθρου κτλ.) που δεν είναι άλλη απ’ την χεγκελιανή άποψη ότι κάθε κείμενο πρέπει να διαθέτει θέση, αντίθεση, σύνθεση.

Τα μαθήματα είναι κοινά για όλους (ποιητές, στιχουργούς, πεζογράφους, δοκιμιογράφους, δημοσιογράφους κτλ.), μιας και ο τρόπος έκφρασης είναι επιλογή των μαθητών, και περιλαμβάνουν ανάλυση και πρακτική εξάσκηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην γραμματεία του Χορίαμβου (Γαληνού 5 & Φαρμακίδου, Λάρισα), καθημερινά 12.00 – 14.00 & 18.00 – 21.30 και στο τηλ. 2411101963.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ