ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΓΚΑΚΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ «ΑΥΤΟΑΝΑΦΛΕΞΗ»

Μια γυναίκα με καταγωγή από τον Μαυρίκιο, πέθανε από «αυτόματη ανθρώπινη ανάφλεξη», ενώ καθόταν σε παγκάκι στη Γερμανία, αν και ένας περαστικός προσπάθησε να σβήσει τις φλόγες με το σακάκι του.

Η γυναίκα – πιστεύεται ότι ήταν στα 40 της – μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο τοπικό νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφερε να σωθεί.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπήρχαν εικασίες ότι θα μπορούσε είτε να έχει αυτοκτονήσει ή ακόμα να έχει δεχτεί επίθεση.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Flensburg, μια πόλη 160 χλμ βόρεια του Αμβούργου όπου ζούσε η γυναίκα, Otto Gosch, έσπευσε να διαλύσει τις τοπικές εικασίες ότι είχε δεχτεί επίθεση. «Δεν έχουμε κανένα στοιχείο που να οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα», δήλωσε ο Gosch.

Οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν πώς το θύμα κάηκε χωρίς να υπάρχει προφανής αιτία – ένα αμφιλεγόμενο φαινόμενο γνωστό ως “αυτόματη ανθρώπινη ανάφλεξη”.

Περίπου 200 άτομα μέσα στην ιστορία λέγεται ότι τυλίχτηκαν στις φλόγες, χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική αιτία. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να πάρει φωτιά από μόνο του, με τα ρούχα να λειτουργούν σαν φυτίλι, και το λίπος του σώματος σαν κερί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ