ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Πρόταση στην πρόεδρο του δ.σ. δήμου Τυρνάβου για την έκδοση από το συμβούλιο ψηφίσματος καταδίκης των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τα περί γενοκτονίας ή εθνοκάθαρσης των Ποντίων, κατέθεσαν σήμερα οι σύμβουλοι της παράταξης Δράση Πολιτών Στ. Ροντούλης, Θ. Λάππας και Ανδ. Ξηρομερίσιος. Στο κείμενο αναφέρουν:  

“Η πρόσφατη ανερμάτιστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη, συνιστά την ύψιστη προσβολή και το μέγιστο ράπισμα που δέχεται από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο απανταχού Ποντιακός Ελληνισμός.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών κατανοεί ότι ο κ. Φίλης, με τις κυνικές και αντεθνικές δηλώσεις του, παραποιεί την ιστορική αλήθεια, προσβάλλει τη μνήμη των αθώων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας και προσπαθεί να παραχαράξει τη συλλογική εθνική μνήμη στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων, εκμεταλλευόμενος το αξίωμα του Υπουργού Παιδείας, που αναξίως κατέχει.

Τούτων δοθέντων, και καθώς στο Δήμο Τυρνάβου διαβιοί ένας ευμεγέθης πληθυσμός Ποντίων και Μικρασιατών Ελλήνων, η «Δράση Πολιτών» αιτείται την έκδοση Ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα στηλιτεύει και θα καταδικάζει τις υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.

Επειδή η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι ένα γεγονός ιστορικά εξακριβωμένο και θεσμικά αναγνωρισμένο από τη Βουλή των Ελλήνων και επειδή η άρνηση μιας Γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως        ως το τελικό της στάδιο, που επιφυλάσσει στους δράστες αυτής την ατιμωρισία και αποδεδειγμένα προετοιμάζει το έδαφος για μελλοντικούς γενοκτόνους, πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει βουβή μπροστά σε τέτοιες αήθεις συμπεριφορές αγράμματων και ανιστόρητων εξουσιαστών, όντας πεπεισμένοι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αποτίοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους κατακρεουργημένους από την οθωμανική βαρβαρότητα Ποντίους αδελφούς μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ