Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ερώτηση σχετικά με την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Λίγους μήνες μετά την ερώτηση που είχαμε καταθέσει για το ίδιο θέμα, διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο.

Η σχολική χρονιά άρχισε με καθυστέρηση ενός μήνα λόγω μη έγκαιρης τοποθέτησης καθηγητών στη σχολή και ο διαγωνισμός για την φύλαξη της σχολής καθυστερεί στα γραφειοκρατικά γρανάζια της κρατικής μηχανής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των οικότροφων μαθητών που φιλοξενούνται στα κτίρια της σχολής. Επίσης, ενώ απαιτούνται 14 καθηγητές για την εύρυθμη λειτουργία της σχολής, η διοίκηση του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» που ανήκει η σχολή θα στείλει 7 καθηγητές σε 2 εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, το μάθημα γίνεται μετ’ εμποδίων χάρη στους τρεις αποσπασμένους καθηγητές.

Εξίσου δραματική είναι και η κατάσταση των νεοκλασικών κτιρίων της σχολής, που έχουν κριθεί διατηρητέα και είναι σπάνιας αρχιτεκτονικής ομορφιάς, με μερικά από αυτά να χρίζουν άμεσης επισκευής, ώστε να μην καταρρεύσουν.  Απαιτείται άμεση παρέμβαση της πολιτείας, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της σχολής με τους 107 μαθητές της την φετινή χρονιά, αλλά και να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός ώστε να μην υπάρχουν τα ίδια προβλήματα και τις επόμενες χρονιές.

Το Ποτάμι ρωτά τον Υπουργό: Θα προβείτε σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ή σε μετακίνηση υπάρχοντος πλεονάζοντος από άλλες υπηρεσίες, ώστε και να καλυφθούν οι άμεσες εκπαιδευτικές ανάγκες της σχολής για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς, αλλά και  ο προγραμματισμός για τις επόμενες; Θα προχωρήσετε άμεσα σε ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την φύλαξη των κτιρίων; Πότε προβλέπεται να συσταθεί το Γραφείο Προμηθειών στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ώστε να «τρέξει» τις προκηρύξεις; Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην προκήρυξη της μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης, ώστε να προχωρήσει η συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και να προστατευθεί αυτό το νεοκλασικό μνημείο της περιοχής;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ