Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΒΟΜΒΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Πέμπτη ότι κατά πάσα πιθανότητα βόμβα ήταν η αιτία της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους πάνω από την Αίγυπτο. Δήλωση που τον έφερε σε σύγκρουση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες έχουν αναστείλει τις πτήσεις από και προς το Sharm al-Sheikh, αφήνοντας χιλιάδες Ευρωπαίους τουρίστες στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας.

Η Αίγυπτος, για την οποία ο τουρισμός αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων, δήλωσε ότι η απόφαση να αναστείλουν τις πτήσεις τους είναι αδικαιολόγητη και πρέπει να αναστραφεί αμέσως. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι πρόκειται για βόμβα.

Μια ομάδα με βάση το Σινά, και σχέσεις με το ισλαμικό κράτος, ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή, που εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη επίθεση κατά της πολιτικής αεροπορίας από τις πιο βίαιες οργανώσεις τζιχάντ του κόσμου.

Η Μόσχα, η οποία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία,  πριν από ένα μήνα περίπου, λέει ότι είναι πρόωρο να εξαχθούν τα οπιαδήποτε συμπεράσματα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ