“ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ” ΤΟΥ Ζ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Στα ψηλά βουνά» θα ανέβουν μικροί και μεγάλοι  στο «Θέατρο του Μύλου» στα μέσα του Φεβρουαρίου 2016, για να ανασάνουν βουνίσιο καθαρό αεράκι. Να χαρούν τα έλατα, τα πεύκα τα πλατάνια τους καταρράκτες με τα ρυάκια τα πουλιά και τα ελάφια και όλα τα υπέροχα που προσφέρουν τα ψηλά βουνά.

-«Τα ψηλά βουνά» το μαγευτικό αναγνωστικό του Ζαχαρία Παπαντωνίου θα παιχτεί επί τέλους από το «Θεσσαλικό Θέατρο» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου στις 19 Φεβρουαρίου για να χαρούν μικροί  και μεγάλοι μια εξαιρετική επαγγελματική παράσταση για παιδιά.

-Για την «ιστορία» ο Κώστας Τσιάνος από το 2011 είχε πρώτος την ιδέα να διασκευαστεί το αριστούργημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου  σε θεατρικό έργο και ανέθεσε εκείνη τη χρονιά στον Βασίλη Μαυρογεωργίου να το διασκευάσει και να το σκηνοθετήσει.

Για κάποιους λόγους κυρίως πρακτικούς και οικονομικούς δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί η εκδοχή αυτή.

Μετά προχώρησε στη διασκευή ο ίδιος ο Κώστας ο Τσιάνος και στη συνέχεια ανέθεσε στον άξιο ηθοποιό Αλέξανδρο Μπαλαμώτη τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του έργου.

-Όλα πήγαιναν καλά, όταν ο κ.  Μπαλαμώτης προσελήφθη ως ηθοποιός στο «Εθνικό Θέατρο» και ήταν φυσικό η παράσταση να μην πραγματοποιηθεί, αν και είχαν γίνει σχετικές ακροάσεις για να βρεθούν οι κατάλληλοι ηθοποιοί. Κατόπιν ανέλαβε ο ίδιος ο Κώστας Τσιάνος να ολοκληρώσει τη διασκευή του έργου και να σκηνοθετήσει «Τα Ψηλά βουνά» στο «Θέατρο του Μύλου» που με πραγματική λαχτάρα περιμένουν να το δούν μικροί και μεγάλοι, εκπαιδευτικοί  και μαθητές  να παρακολουθήσουν το υπέροχο έργο.

Εκτός από τις ελεύθερες απογευματινές παραστάσεις για το κοινό «Τα ψηλά βουνά» θα παίζονται και σε πρωϊνές παραστάσεις για να το δούν οργανωμένα μαθητές των δημοτικών, των Γυμνασίων αλλά και των Λυκείων.

Τελικά ο Βασίλης  Μαυρογεωργίου ανέβασε «Τα Ψηλά βουνά» και παίζονται ήδη στην Αθήνα στο «Θέατρο Ακροπόλ» με τεράστια επιτυχία.

Την ίδια επιτυχία αναμένεται να έχει και η παράσταση  σε σκηνοθεσία – διασκευή του Κώστα Τσιάνου, που άλλωστε είναι ένα από τα μεγάλα του όνειρα να ανεβάσει  «Τα Ψηλά βουνά», για να δείξει την δική του άποψη, πως πρέπει να είναι και σε πιο καλλιτεχνικό επίπεδο μια παράσταση για νέους και παιδιά.

Επειδή τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια διάδοση ότι «Τα Ψηλά βουνά» θα αναβληθούν και πάλι, η παρούσα δημοσίευση έρχεται να την διαψεύσει. Στο μεταξύ άρχισε από τώρα μεγάλο ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν οργανωμένα πολλά σχολεία.

Πληροφορίες στην κ. Πλάδα τηλ. 2410-533417.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ