ΣΕ «ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ» Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με  στόχο την προβολή του μαθητικού κινηματογράφου όπως έχει καταγραφεί μέσα από τις επτά διοργανώσεις του Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας , πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Γαλλικό Ινστιτούτο σχετική ημερίδα, με πρωτοβουλία του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας.

Με αναφορές στην τέχνη του κιν/φου και την ενασχόληση των μαθητών με τα μυστικά του τοποθετήθηκαν στις σύντομες  εισηγήσεις τους η πρόεδρος του Φεστιβάλ Άντα Σαρτζή,  ο υπεύθυνος του μαθητικού φεστιβάλ Αργ. Γιουρούκης καθώς και το μέλος της κριτικής επιτροπής Γιώτα Φώτου, ενώ σε μία προσπάθεια αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων των ίδιων των μαθητών η Ολυμπία Καλαμπαλίκη εισηγήθηκε με θέμα «Τι μας λένε οι μαθητές μέσα από τις ταινίες τους».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο λόγος δόθηκε και στους δημιουργούς που αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τη χαρά της δημιουργίας αλλά και στις επόμενες δουλειές τους.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε 2ωρο εργαστήριο επεξεργασίας ταινίας, με τις εργασίες της να ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα με την προβολή επιλεγμένων μαθητικών ταινιών προηγούμενων φεστιβάλ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ