Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ: «ΝΑΙ» ΣΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ – «ΌΧΙ» ΣΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ

Την διαβεβαίωση πως το νέο Προεδρικό Διάταγμα θα ικανοποιεί πλήρως όλες τις πλευρές του Ολύμπου, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά τη φράση «ο Όλυμπος είναι ενιαίος» και συμπληρώνοντας πως «αποτελεί ντροπή για τη χώρα ο Όλυμπος αντί να ενώνει, απεναντίας να δημιουργεί αντιπαλότητες»,

καθώς επίσης και την κατηγορηματική του δήλωση πως δεν πρόκειται να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση για τα λιγνιτικά κοιτάσματα του Δομένικου, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο της Ελασσόνας.

Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε πως ολοκληρώνεται η συζήτηση για το νέο Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον Όλυμπο, μετά και την εισήγηση του Εθνικού Φορέα Διαχείρισης του Ολύμπου, το οποίο θα επιτρέπει την επέκταση του νυν χιονοδρομικού κέντρου που βρίσκεται στην πλευρά της Ελασσόνας, και, επιπλέον, θα δίνει τη δυνατότητα της οικοτουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Επίσης ο κ. Τσίρωνης απέκλεισε κατηγορηματικά όποια σκέψη αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων στην περιοχή. «Δεν το συζητάω καν. Ο λιγνίτης βρίσκεται εκτός των σχεδίων της κυβέρνησης, όσον αφορά το ενεργειακό πλάνο της χώρας, κάτι που το έχω καταστίσει πρόσφατα σαφές και σε Ευρωπαίους αξιωματούχους. Αντιθέτως η κατεύθυνσή μας είναι προς την πλήρη απεξάρτηση από τέτοιες μεθόδους παραγωγής ενέργειας, οι οποίες οδηγούν ολόκληρες περιοχές στην καταστροφή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για την ανάγκη αξιοποίησης του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής του Ολύμπου, το οποίο είναι τα προϊόντα ΠΟΠ τα οποία «θα πρέπει να ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο».

Παράλληλα, ο ίδιος τάχθηκε θετικά απέναντι στο αίτημα της περιοχής να συνδεθεί η Εγνατία οδός με την ΠΑΘΕ, προχωρώντας στην παράκαμψη της Ελασσόνας, κάτι για το οποίο, όπως είπε θα συνομιλήσει με τον συνάδερφό του υπουργό κ. Σπίρτζη.

Τέλος ειδική κουβέντα έγινε για την κτηνοτροφία της περιοχής έναν τομέα τον οποίο ο κ. υπουργός χαρακτήρισε «πυλώνα ανάπτυξης» μιας χώρας η οποία θα πρέπει να ασκήσει τέτοιες πολιτικές ώστε «να ζωντανέψουν και πάλι τα ερημωμένα χωριά μας».

Αμέσως μετά την σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίσαμε σήμερα στη φιλόξενη Ελασσόνα έναν φίλο, τον υπουργό κ. Τσιρώνη. Η διαβεβαίωσή του για το νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο στην σωστή αξιοποίηση του Ολύμπου, καθώς επίσης και η κατηγορηματική του δέσμευση πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξει θέμα «λιγνίτη» στην Ελασσόνα, μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους. Πιστεύω πως σήμερα η επαρχία Ελασσόνας έκανε ένα βήμα μπροστά. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της σε όλα τα μέτωπα με στόχο να κάνουμε την περιοχή μας καλύτερη και πιο φιλική, τόσο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, όσο και για το περιβάλλον. Ευχαριστώ τον υπουργό για τη βοήθειά του, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ