ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ Α.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΕΟΑΣΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, με τους Αγροτικούς Συλλόγους της επαρχίας Τυρνάβου, με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν την μαζική και μαχητική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 7 Νοέμβρη 2015 στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν και τα ταξικά σωματεία της περιοχής που με ψηφίσματα συμπαράστασης τα οποία και εκφώνησαν στην πλατεία, κάλεσαν τους αγρότες σε κοινό αγώνα και σε συμμετοχή όλων στην Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

Οι αγρότες που συμμετείχαν στο  συλλαλητήριο αποφάσισαν να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας στις 10.30πμ.

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, επειδή διάφορα ΜΜΕ συνέδεσαν από λαθεμένη θέλουμε να ελπίζουμε πληροφόρηση,  το συλλαλητήριο στο Τύρναβο με την συγκέντρωση που θα κάνουν διάφορα σχήματα και αυτοαποκαλούμενες πανελλαδικές συντονιστικές αγροτών στην Αθήνα, τονίζουμε ότι τέτοια απόφαση ουδέποτε πάρθηκε.

Αυτά τα σχήματα, με τα αιτήματα που προβάλλουν, εξυπηρετούν τους μεγαλοαγρότες και τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια τους, αποκρύπτοντας τις αιτίες που γεννάνε τα προβλήματα. Δε λένε κουβέντα για το ρόλο της ΚΑΠ και της ΕΕ, παρά τη λιβανίζουν ότι αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής και της επιχειρηματικότητας.

Ζητάνε να φορολογούνται οι αγρότες με 13% του εισοδήματος τους λες και αυτή η φορολόγηση δεν είναι ήδη δυσβάσταχτη για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και μαζί με την ΚΑΠ που μειώνει μέχρι 50% τις ενισχύσεις ως το 2019 θα τους ξεκληρίσει.

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Επαρχίας Τυρνάβου καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν την οργάνωση τους και να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους.

Τους καλούμε σε ανυποχώρητη πάλη για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε. Σε ενωτικό αγώνα που θα στηρίζεται στην συμφωνία με τα αιτήματα όπως αυτά  αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη που διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην Λάρισα και εγκρίθηκαν από τους αγρότες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του Τυρνάβου.

Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση των αγροτών και τις επόμενες ημέρες θα πάρουμε απόφαση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ