ΣΟΚ: ΠΑ-ΤΕΡΑΣ ΒΙΑΖΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

Τις κατηγορίες της αποπλάνησης παιδιών κατά συρροή και της ασέλγειας μεταξύ συγγενών αντιμετωπίζει ένας «πατέρας», σε υπόθεση που θα εξετάσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν τον Ιούνιο του 2012, τα δύο παιδιά λογομάχησαν και το ένα επιχείρησε να ασελγήσει στην αδελφή της με το δάκτυλό της.

Το γεγονός αυτό θορύβησε την μητέρα, που φέρεται να ενημερώθηκε από την κόρη της ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει με τον πατέρα τους στην Κω.

Αφού κατήγγειλε το περιστατικό στην Εισαγγελία Ανηλίκων, παραγγέλθηκε και διενεργήθηκε από το παιδοψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου πραγματογνωμοσύνη.

Στο πλαίσιο της πραγματογνωμοσύνης φέρεται να περιγράφηκε η αξιόποινη συμπεριφορά του πατέρα προς τα παιδιά και συγκεκριμένα τα παιδιά περιέγραψαν τις ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2013 η έκδοση εισαγγελικής διάταξης με την οποία του αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια των ανηλίκων και απαγορεύτηκε η μεταξύ τους επικοινωνία.

Διεξήχθη ακολούθως και κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών από κοινωνική υπηρεσία και όπως φέρεται να προέκυψε, η συμπεριφορά του πατέρα ήταν επιτηδευμένη, εφέρετο να ασχολείται με θρησκευτικά θέματα, ενώ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τα παιδιά δεν τον πλησίαζαν σε επισκέψεις του σε παιδικό σταθμό.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Κω, που εξέτασε την υπόθεση θεωρεί ότι τα ανήλικα έπεσαν θύματα ασελγών πράξεων του πατέρα στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011, κατά την ενάσκηση του δικαιώματός επικοινωνίας του με αυτά.

Του αποδίδεται συγκεκριμένα ότι θώπευε τα παιδιά στα ιδιαίτερα σημεία του σώματος τους.

Ο κατηγορούμενος, αρνείται τις κατηγορίες και διατείνεται ότι όσα αναφέρει η μητέρα των παιδιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι ότι επιχειρεί να τον αποκόψει από αυτά και να αποκλείσει κάθε επικοινωνία τους.

dimokratiki.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ