ΣΥΝΑΥΛΙΑ  “THE GHOST NOTES” ΣΤΟ ΜΥΛΟ 1927

Με μια μεγάλη συναυλία της σπουδαίας μπάντας “The Ghost Notes” την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 21:30 στο Μύλο 1927, θα κλείσουν οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Λάρισας, που διοργανώνει το Κιθαρωδείο σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Οι Ghost Notes είναι μία Gypsy jazz μπάντα η οποία δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2012 από τον κιθαρίστα Δημήτρη Πολίτη.
Παίζουν παραδοσιακά manouche κομμάτια, κομμάτια του μεγάλου βιρτουόζου κιθαρίστα Django Reinhardt αλλά και δικές τους συνθέσεις, με μια μοντέρνα τεχνοτροπία και με ένα “χρώμα” πιο ελληνικό.

Τον Απρίλιο του 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Jazzy key” το οποίο περιέχει δικές τους συνθέσεις και συνθέσεις του Django Reinhadt. Μετά από σειρά εμφανίσεων, η μπάντα πραγματοποίησε την πρώτη της ευρωπαϊκή περιοδεία τον Μάιο του 2013, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία σε Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία, Ουαλία, κάνοντας δέκα εμφανίσεις στις χώρες αυτές.

Τον Μάιο/Ιούνιο του 2014 οι Ghost Notes πραγματοποίησαν και τη δεύτερη ευρωπαϊκή τους περιοδεία σε Ιταλία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Ουαλία με δεκαέξι εμφανίσεις αυτή τη φορά. Ανάμεσα σε αυτές τις συναυλίες οι Ghost Notes πήραν μέρος σε πολύ σημαντικά φεστιβάλ όπως: Hungarian National Museum Festival –Budapest, Brussels Jazz Marathon Festival, JekerJazz Festival – Maastricht; Newcastle-Under-Lyme.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιοδείας τους, βιντεοσκοπήθηκε μία συναυλία τους στο Acapela studio στο Κάρντιφ (Ουαλία).
Τον Φεβρουάριο του 2015, οι Ghost Notes κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους “Secrets of a memory” από την Κροατική Hitchtone music & promotions.

Η τρίτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο/Μάρτιο του 2015 και περιείχε 13 συναυλίες,ανάμεσα σε αυτές, δυο πολύ σημαντικές: στην Ελλάδα με τον βιρτουόζο Ολλανδό κιθαρίστα Stochelo Rosenberg (the Rosenberg trio) και η εμφάνιση της μπάντας στο Royal Albert Hall του Λονδίνου,καθώς έγινε και το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που πραγματοποίησε συναυλία εκεί.
Οι 13 εμφανίσεις της τρίτης περιοδείας πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, Ζάγκρεμπ, Μόναχο, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Κάρντιφ και στο Λίβερπουλ.

Οι Ghost Notes επίσης εμφανίστηκαν στα εξής ελληνικά φεστιβάλ: European Music Day Festival in Greece (June 2013), Athens Djangofest Festival (October 2013), Patras International Festival/Djangofest (2014), Thessaloniki Djangofest Festival. Κι έχουν συμπεριληφθεί στο περιοδικό B.M.G magazine (το παλαιότερο περιοδικό για έγχορδα όργανα).
Αυτή τη στιγμή οι Ghost Notes δουλεύουν σε υλικό για τον τρίτο τους δίσκο.
Το site της μπάντας www.theghostnotes.weebly.com

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ