Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Ν. ΤΟΣΚΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, είχε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης του κόμματος κ. Βασίλης Κόκκαλης, ενόψει των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό, οικονομικά και θεσμικά , με τον υπουργό να δεσμεύεται στον βουλευτή Λαρίσης για την καταβολή των νυχτερινών στους αστυνομικούς υπαλλήλους.

Ο κ. Κόκκαλης επισήμανε πως «χρειαζόμαστε μια Αστυνομία που να στέκεται όρθια». «Να μην έχουμε μόνο απαιτήσεις απ’ την ΕΛ.ΑΣ, αλλά να σκύψουμε στα προβλήματα των χιλιάδων αστυνομικών και των οικογενειών τους. Πάνω απ’ όλα οφείλετε, ως πολιτική ηγεσία, αλλά σύσσωμο και το κοινοβουλευτικό σώμα να δείξουμε τουλάχιστον σεβασμό σ’ αυτούς που νύχτα μέρα αγωνίζονται με κίνδυνο της ζωής τους για την ασφάλεια και την τάξη των συμπολιτών μας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

Τέλος, συζητήθηκε το σενάριο η Πολιτική Προστασία να λάβει ενιαία μορφή, λόγω των συγκεχυμένων αρμοδιοτήτων που έχουν ταυτόχρονα αρκετά Υπουργεία,  και γι’ αυτό θα κατατεθεί σύντομα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ