ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ Η ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με την οργή να περισσεύει και τους αγρότες να λείπουν πραγματοποιήθηκε το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το αγροτικό συλλαλητήριο της Επιτροπής Αγώνα αγροτών, κτηνοτρόφων, νέων αγροτών και επιστημονικών φορέων της Λάρισας.

«Τέρμα πια τα χτυπήματα στην πλάτη, θα μετρηθούμε στην Αθήνα αφού η κυβέρνηση επιμένει σε εξόντωση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, παραδίδοντας τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές», ήταν το μήνυμα των αγροτοσυνδικαλιστών ενώ από τα πυρά τους δεν γλύτωσε ούτε και η ΕΟΑΣΝΛ με το Χρήστο Σιδερόπουλου του Α.Σ Λάρισας να κάνει λόγο «… για μύθο τα περί μικρού και μεγάλου αγρότη».

«Να αφήσουν ορισμένοι τις ιδεοληψίες και να κατέβουμε σε ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση και  του γνωστού συνδικαλιστή Θ. Κοκκινούλη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας που υπογράμμισε πως «το ζωικό κεφάλαιο της χώρας χάνεται και σύντομα η κυβέρνηση θα μας βρει στους δρόμους».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου με μειώσεις των φορολογικών και παραγωγικών συντελεστών και των εισφορών «… μπροστά σε μια δύσκολη συγκυρία που πάνω από όλα απαιτεί συνένωση», ενώ παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Κωτσός υποστήριξε ότι «η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει όσο φορτώνεται με βαρίδια ο πρωτογενής τομέας παραγωγής».

Οι αγρότες αποχώρησαν ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα απ’ όπου όπως διεμήνυσαν «ξεκινούν και δεν καταλήγουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ