ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΕΟΑΣΝΛ

Κοινή συνέντευξη τύπου με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ παραχώρησαν την Τρίτη στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ στελέχη της ΕΟΑΣΝΛ και αντιπροσωπεία της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών που επισκέπτονται την περιοχή.

«Πρόκειται για δύο εργαλεία, τη νέα ΚΑΠ και την εις βάρος μας φοροληστεία, που χρησιμεύουν στη δημιουργία νέων τσιφλικιών» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου, προαναγγέλλοντας παράλληλα και την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ο κ. Μαρούδας αναφέρθηκε και στις επικείμενες συγκεντρώσεις των αγροτών σε Ελασσόνα και Φάρσαλα με τη στήριξη και των τοπικών κοινωνιών στις 25/11 και 2/12 αντίστοιχα, καθώς και στην πανελλαδική σύσκεψη που αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου και όπου θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις για τη δράση των αγροτών.

«Η αύξηση του κόστους παραγωγής ισοδυναμεί με έγκλημα» τόνισε από την πλευρά του ο γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών Π. Χάμπας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση των Κυπρίων στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους.

«Με τέτοιες πολιτικές δεν υπάρχει άλλη λύση, ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος» κατέληξε ο Κύπριος συνδικαλιστής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ