ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Στις 12 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Ολες και όλοι ξανασυναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα.

             Υπερασπιζόμαστε

  • το δημόσιο σχολείο, τον/την εκπαιδευτικό, τους μαθητές/τις μαθήτριές μας,
  • τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης

             Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:

  • Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
  • Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  • Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
  • Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
  • Διαγραφή του χρέους.

Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη πρέπει να δώσει μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους.

Δεν εκχωρούμε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που ματώσαμε για να αποκτήσουμε. Θέλουμε ζωή ανθρώπινη, εργασία με δικαιώματα και μισθούς για να μπορούμε να ζήσουμε. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση για όλους, κοινωνικές παροχές για μας και τα παιδιά μας. Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία με μόνιμους εκπαιδευτικούς για όλα τα παιδιά χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Απαιτούμε κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, δημοκρατία και αξιοπρέπεια!

Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη είναι η δική μας απάντηση. Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ας οργανώσουμε την αντίστασή μας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων – μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλουν ΕΕ και ΕΚΤ και υλοποιεί η κυβέρνηση, για την ακύρωση των μνημονίων, για τη διαγραφή του χρέους, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, για τη φορολόγηση του πλούτου και την  παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.

12 Νοέμβρη, Απεργούμε και Συμμετέχουμε μαζικά στην  απεργιακή  συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου στις 10:30 π.μ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com