ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο εκπονήθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  και έχει ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκε  αναλυτικά από το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου,

σε  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο γενικό γραμματέα για το Συντονισμό Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευαγ. Καπετάνιο και τους συνεργάτες τους.

Γενικότερα, στην αρμόδια Γενική Γραμματεία, εκτιμούν ότι το τοπικό σχέδιο της Λάρισας, μπορεί να αποτελέσει πιλότο για το μοντέλο διαχείρισης των αποβλήτων.

Ενός μοντέλου που κινείται στη πολιτική κατεύθυνση για αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης με δημόσιο πρόσημο και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Εξάλλου είναι γνωστό ότι στον αντίποδα μέχρι πρόσφατα υπήρχε η πρόταση της πλήρους παραχώρησης των αποβλήτων στον ιδιωτικό τομέα  και ειδικότερα σε μεγάλους ομίλους που προσβλέπουν στον τομέα της διαχείρισης, αφού τα κέρδη που μπορεί να αφήσει είναι μεγάλα.

Η υπόθεση του μοντέλου της διαχείρισης των αποβλήτων, δεν είναι τεχνικό ζήτημα. Είναι κυρίως πολιτικό.

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και στον Γ. Μπαλάφα με την ΕΔΕΥΑ

Εν τω μεταξύ σήμερα Τετάρτη ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, ως αντιπρόεδρος της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης θα  συμμετάσχει στη συνάντηση μελών του προεδρείου της Ενωσης με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα.

Επίσης, το πρόγραμμα του δημάρχου για σήμερα, περιλαμβάνει και  συνάντηση με στελέχη  του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να συζητήσει για δάνειο που έχει εγκριθεί και αφορά τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης.