Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νεολαία δεν υποχωρούν, δεν υποτάσσονται. Αυτό το μήνυμα πρέπει να δώσει η αυριανή γενική απεργία της 12ης Νοέμβρη στην κυβέρνηση και τους δανειστές.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ξανασυναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας με τη διατήρηση και επέκταση του ΕΝΦΙΑ ακόμα και σε αυτούς που έχουν μηδενικό εισόδημα, στην κατάργηση θετικών ρυθμίσεων της προηγούμενης περιόδου για τους ασφαλισμένους, στην αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και εισφορών, στη μείωση των συντάξεων, στην εξαίρεση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) που σημαίνει αύξηση των ορίων και την αλλαγή των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των εργαζομένων, στο νέο ειδικό μισθολόγιο που πρέπει να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016 και κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το προηγούμενο, με παγωμένη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, αξιολόγηση δομών κι εργαζομένων, υποχρεωτική κινητικότητα κ.λπ.

Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη είναι η δική μας απάντηση. Οι δημοτικοί υπάλληλοι μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οργανώνουμε την αντίστασή μας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων – μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλουν ΕΕ και ΕΚΤ και υλοποιεί η κυβέρνηση, για την ακύρωση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, για τη φορολόγηση του πλούτου.

Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:

  • Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
  • Άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και άμεσες προσλήψεις στους Δήμους.
  • Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
  • Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  • Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Κατάργηση όλων των μνημονίων.
  • Άμεση διαγραφή του χρέους.

Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ