ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Μπαράζ νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων με καθημερινές συνελεύσεις-συγκεντρώσεις,  στάσεις εργασίας και καταλήψεις ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και  την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου καθώς και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους

εδώ και 4 μήνες αλλά και για τις περικοπές που αγγίζουν το 30-40%.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πλέον κλιμακώνουμε τον αγώνα μας έχοντας ως πάγια θέση την εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού και την καταβολή των δεδουλευμένων μας την ώρα που οι ελλείψεις παραμένουν μεγάλες», τόνισαν στους δημοσιογράφους τόσο ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Κώστας Λαρίσης όσο και το μέλος της διοίκησης και γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Γιώργος Φωτόπουλος.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι η έλλειψη 140 ατόμων στις νοσηλευτικές υπηρεσίες, 90 στις ιατρικές, 40 στις διοικητικές καθώς και 10 στις τεχνικές υπηρεσίες με τους συνδικαλιστές να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη γενικότερη υποβάθμιση του συστήματος υγείας.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Παπαποστόλου που απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία υπογραμμίζοντας πως «το συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα για ένα εθνικό σύστημα υγείας χωρίς αποκλεισμούς, αφού όπως αποδεικνύεται ο ευαίσθητος αυτός χώρος δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

Σημειώνεται πως αύριο το ΠΓΝΛ μετέχοντας στην απεργία θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη του Νοσοκομείου το παρών έδωσε και ο διοικητής των νοσοκομείων Κώστας Καραμπάτσας.

Ο Κ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ

Δίνοντας τη δική του ερμηνεία και αποστασιοποιημένος από το προηγούμενο «καθεστώς» έδωσε τη δική του απάντηση για την υποστελέχωση των νοσοκομείων και τη χρηματοδότησή τους ο διοικητής των νοσοκομείων Κώστας Καραμπάτσας, με αφορμή και τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΠΓΝΛ, στην οποία και παραβρέθηκε.

«Μετά από μια περίοδο με τα νοσοκομεία «ακέφαλα» βρίσκομαι στη διοίκηση από τις 22 Ιουλίου έχοντας να αντιμετωπίσω σειρά ζητημάτων. Ήδη δώσαμε το πρώτο 9μηνο του 2015 στο προσωπικό του ΓΝΛ, ενώ εκείνο που πρέπει να αναδειχθεί ενόψει της νέας χρονιάς είναι η κατάθεση ενός τεκμηριωμένου σχεδίου χρηματοδότησης του προσωπικού από πόρους του νοσοκομείου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Καραμπάτσας.

Αναφορικά με την υποστελέχωση των νοσοκομείων ο διοικητής έκανε λόγο για μαζικές συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώθηκαν και επέμεινε πως αναμένεται η εξασφάλιση «επαρκούς ιατρικού προσωπικού το 2016».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ