Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και Ανδρέα Ξανθό, αντίστοιχα, κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την εισφορά 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, η οποία προέρχεται από την περικοπή των επικουρικών συντάξεων

και σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, το ποσό που εξοικονομείται, πηγαίνει απευθείας στο Υπουργείο Υγείας για την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Την συγκεκριμένη ερώτηση την συνυπογράφει και ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.

«Για πολλοστή φορά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποδεικνύει, ότι το ψέμα είναι η δεύτερη φύση της. Προκειμένου να παρουσιάσει τις οριζόντιες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις ως “αναγκαίο καλό”, ανακοίνωσε ότι το ποσό που θα εξοικονομείται, θα πηγαίνει απευθείας στον χώρο της Υγείας, για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Έχουν περάσει κοντά στους πέντε μήνες από την εφαρμογή αυτών των περικοπών και όχι μόνο δεν έχει φτάσει ούτε ευρώ στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά τα προβλήματα έχουν διογκωθεί και ο χώρος της Υγείας, κινδυνεύει με ολική κατάρρευση. Πού πηγαίνουν τελικά αυτά τα χρήματα; Μήπως στη μείωση του ελλείμματος που επανέφερε η περήφανή τους διαπραγμάτευση;», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ