ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Συνάντηση του βουλευτή Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου και του δήμαρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής και ο δήμαρχος έθεσαν υπ’όψιν του αναπληρωτή Υπουργού το ζήτημα των παραγωγών σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο της φορολόγησης του τσίπουρου και ιδιαίτερα για την περιοχή του Τυρνάβου, η οποία είναι ευρέως γνωστή για την παραγωγή τσίπουρου. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου για το σχετικό νομοσχέδιο.

Οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Σαρχώσης τόνισαν ότι είναι αναγκαίο η οποιαδήποτε απόφαση να βρίσκεται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αμπελουργών. Εν συνεχεία έθεσαν στο τραπέζι το θέμα της νοθείας στο τσίπουρο. Για τον λόγο αυτόν τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να προσανατολιστούν ως προς την πάταξη της νοθείας του τσίπουρου και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της φέτας ως προϊόντος με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης

Ο αναπληρωτής Υπουργός από την μεριά του δήλωσε ότι το νομοσχέδιο είναι υπό διαμόρφωση και ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα ότι το τσίπουρο είναι ένα εθνικό παραδοσιακό προϊόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ