ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΑΜΣΚΠ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

 

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών καλούν όλους τους Λαρισαίους  στην έκθεση ζωγραφικής της ομάδας εικαστικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης του συλλόγου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Θέατρο ΟΥΗΛ.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, με ώρες λειτουργίας καθημερινά το πρωί 10 – 2 και το απόγευμα 5 – 7.

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα εικαστικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης Τζένη Ράπτη, Ιωάννα Τζήκα, Μαρία Αγγελάκη, Νεκταρ Καρα, Μαίρη Οικονόμου και Ζωή  Ντούφα δημιούργησαν μέσα στη χρονιά που πέρασε, έργα που εμπλουτίζουν το χαρακτήρα τους, τα συναισθήματά τους, στις διάφορες ουτοπίες που ξεπροβάλλουν οι πίνακες αυτοί.

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας δημιούργησε την ομάδα της ζωγραφικής πριν από μια δεκαετία για να ενισχύσει την εθελοντική συναναστροφή, τον δημιουργικό χαρακτήρα και την κοινωνική μέριμνα των μελών της. Η ομάδα εικαστικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης έχει στο ενεργητικό της πολλές εκθέσεις σε συνεργασία με φορείς και εικονογραφημένα ημερολόγια.

Ο καλλιτεχνικός συντονιστής της ομάδας, ο ζωγράφος Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas), υποστηρίζει πως όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν μικρό καλλιτέχνη.  Άλλοι δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα το ταλέντο τους, άλλοι το έχουν ανακαλύψει και ντρέπονται να το εμφανίσουν και άλλοι που το ανακάλυψαν ασχολούνται πια με την τέχνη που αγαπούν. Μέσα από τη ζωγραφική εκφράζουμε απόψεις, συναισθήματα, το ρεαλισμό, το ρομαντισμό ακόμα και το φόβο.

Σε καθημερινή βάση οι συμμετέχοντες στην ομάδα γνωρίζουν έναν  καλλιτέχνη που “ξεφυτρώνει” από τα βάθη της ιστορίας μας όπως είναι ο Τσαρούχης, ο Αστεριάδης, ο Μωραΐτης και άλλους πολλούς. Ο ρόλος της ζωγραφικής είναι να εξευγενίζει τον άνθρωπο και να του δημιουργεί εσωτερικούς κραδασμούς, δείχνοντάς του τις μεγάλες αλήθειες, ακουμπώντας τον στην ψυχή προτρέποντάς τον προς την αυτογνωσία, εμπνέοντας τον, βοηθώντας τον να αποφασίσει ποιόν δρόμο να ακολουθήσει. Ο ρόλος της τέχνης είναι να προτρέπει την ανθρωπότητα και όχι απλώς να είναι ένας καθρέφτης της.

Η πρόεδρος του Δ.Σ της ΠΕΑμΣΚΠ κ. Κωνσταντίνα Χάμου για τη συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, τονίζει, ότι η τέχνη ενώνει τους φορείς, ενώνει τους ανθρώπους και δημιουργεί τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης.

Αξίζει να αναφερθούν οι χορηγοί που υποστηρίζουν αυτήν την έκθεση ζωγραφικής: το ζαχαροπλαστείο Elite, τα χρώματα Κατσιμπέρης,  ο χειρουργός Φραγκίσκος Φαφουλάκης και το espresso bar Βόλτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ