ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η συμμετοχή των μαθητών της Λάρισας στον ενωτικό εορτασμό της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τις διήμερες εκδηλώσεις,  που προετοιμάζει ο Δήμος Λαρισαίων αλλά και η προοπτική συγκρότησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχείο,

εκπρόσωποι 15μελών μαθητικών συμβουλίων σχολείων της πόλης, με στελέχη της δημοτικής αρχής, με τη συμμετοχή και  του δημάρχου Απ. Καλογιάννη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον ενωτικό εορτασμό που οργανώνει ο Δήμος για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά και στη διάθεση της δημοτικής αρχής να δώσει «βήμα» και χώρο έκφρασης στους μαθητές της πόλης και γενικότερα στη νεολαία. Ειδικά για το μήνυμα της φετινής επετείου, ο κ. Καλογιάννης, ότι διαχρονικά τα μηνύματα της εξέγερσης είναι αυτά του αγώνα της αντίστασης και  της διεκδίκησης.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις αντιδημάρχων με τον κ. Γ. Σούλτη να επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν σε τεχνικά ζητήματα και λεπτομέρειες για τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Αλ.  Μπατζανούλης αναφέρθηκε στις δράσεις  και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει ο δήμος για την προβολή και την ενίσχυση της μαθητικής δραστηριότητας. Παράλληλα προτάθηκε στους μαθητές ακόμα και η δυνατότητα παραγωγής και μετάδοσης ραδιοφωνικών εκπομπών μέσα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Οι εκπρόσωποι των 15μελών μαθητικών συμβουλίων δέχθηκαν με ενθουσιασμό τις σκέψεις και τις προτάσεις της δημοτικής αρχής και γι΄ αυτό το λόγο θα υπάρξει νέα συνάντηση εκπροσώπων μαθητικών συμβουλίων με τον κ. Μπατζανούλη, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ