ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα flash mob, μια πρωτότυπη δράση για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας ετοίμασαν και παρουσίασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου.

Το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας βρίσκεται ήδη στο δεύτερο χρόνο υλοποίησής του και εμπλέκει όλο το σχολείο με δραστηριότητες όπως προσκλήσεις συγγραφέων στο σχολείο, διαγωνισμούς ανάγνωσης, κατασκευή ψηφιακών βιβλίων, σχέδια etwinning, κ.α. Μια ευχάριστη στιγμή ήταν η επικοινωνία του σχολείου με το δημοφιλές μουσικό συγκρότημα των VEGAS οι οποίοι δέχτηκαν να χρησιμοποιηθεί η μουσική του γνωστού τραγουδιού τους «ΠΙΟ ΨΗΛΑ» για τις ανάγκες ενός πρωτότυπου flash mob που δημιούργησαν οι δάσκαλοι μαζί με τους μαθητές του σχολείου.

Με βάση τις ιδέες των παιδιών γράφτηκαν στίχοι από το γυμναστή του σχολείου, κ. Αντώνη Κυρατζή. Το τραγούδι, με τη βοήθεια του μουσικού κ. Αλέξανδρου Γιαννή ηχογραφήθηκε με τις φωνές των παιδιών από τον ηχολήπτη κ. Γιώργο Κολτσίδα, ο οποίος μας παραχώρησε για το λόγο αυτό, το επαγγελματικό του studio ηχογράφησης DIGISOUNDS. Στη συνέχεια το τραγούδι χορογραφήθηκε από τον κ. Αντώνη Κυρατζή με τη συμβολή της εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής κ. Φωτεινής Ψαθά και μετά από τις απαραίτητες πρόβες, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που συμμετείχαν όλοι οι μαθητές, στην αυλή του σχολείου. Εκεί κινηματογραφήθηκε από το φωτογράφο κ. Βασίλη Γκουλέτσα με τη σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Νίκου Απειρανθίτη.

Αξίζει να τονιστεί ότι όλοι όσοι συμμετείχαν και προσέφεραν το προσωπικό τους χρόνο, τις γνώσεις τους αλλά και υλικοτεχνική υποδομή εργάστηκαν εθελοντικά και χωρίς αμοιβή και για αυτό η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου τους ευχαριστούν θερμά όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ