ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ!!

Απίστευτη είναι η εξέλιξη γύρω από την ολοκλήρωση της αποκάλυψης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου όπως προέκυψε από τη σημερινή ενημέρωση του δημάρχου Λαρισαίων σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και τις επαφές με αρμόδιους του υπουργείου Πολιτισμού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε αφορμή και σχετικές δια του τύπου τοποθετήσεις της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου ο Απόστολος Καλογιάννης υπογράμμισε για μία ακόμη φορά πως «η εμπλοκή μας γίνεται με στόχο να ολοκληρωθεί το έργο και να αποδοθεί στην πόλη, ωστόσο δεν είμαστε αρμόδιοι να ανακοινώνουμε βήματα και ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καλογιάννης δεν υπάρχουν μελέτες για να χρηματοδοτηθούν ούτε και σχετικό master plan, ενώ δεν υπήρξε καμία απολύτως διαδικασία για τις απαλλοτριώσεις των δύο ακινήτων της ανατολικής πλευράς!

«Κρίνουμε απαραίτητη την αποκατάσταση της σκηνής και του κοίλου του θεάτρου καθώς και την έναρξη σχετικών μελετών της περιοχής, ωστόσο θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις αν δεν υπάρξουν μελέτες», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Σημειώνεται ότι το θέμα του Αρχαίου Θεάτρου αναμένεται να τεθεί στον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα για τα εγκαίνια του Διαχρονικού Μουσείου, στις 28 Νοεμβρίου.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΘΙΑΓΕ

Θετική φαίνεται να είναι η εξέλιξη σχετικά με την αξιοποίηση των 400 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ μετά και τις προτάσεις που τέθηκαν υπόψη των αρμοδίων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατά το πρόσφατο ταξίδι Καλογιάννη στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των επαφών συμφωνήθηκε η μετατροπή 250 στρεμμάτων σε βοτανικό κήπο με παράλληλη δημιουργία μουσείου εδαφών, ενώ σε πολιτιστικό χωριό και χώρο έκθεσης και δημιουργίας καλλιτεχνών, στο πλαίσιο και της διεκδίκησης του τίτλου της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021», θα μετατραπεί ο χώρος των αποθηκών που υπάρχουν στη συγκεκριμένη έκταση.

Σημειώνεται πως τα υπόλοιπα 150 στρέμματα θα αξιοποιηθούν από το φορέα ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για μελέτες και πειραματισμούς πάνω σε νέες καλλιέργειες.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ