ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΜΗΝΥΣΕΙΣ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε «πονοκέφαλο» για τη δημοτική αρχή τείνουν να εξελιχθούν οι αντιδράσεις κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και δια του τύπου που αφορούν στο έργο βιοκλιματικής αλλαγής και ανάπλασης του Φρουρίου, με το θέμα να απασχολεί εκ νέου τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

και το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη να απειλεί με μηνύσεις «όσους προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους απειλώντας με μηνύσεις τα θεσμικά όργανα».

Στο δια ταύτα ο Απ. Καλογιάννης στο πλαίσιο ενημέρωσης προς το σώμα ξεκαθάρισε πως ο διαχειριστικός φορέας του έργου απέκλεισε την πιθανότητα οποιασδήποτε τροποποίησής του γιατί κάτι τέτοιο θα σημάνει και την απένταξή του, αφήνοντας ανοιχτή την περίπτωση τροποποίησης του συστήματος ιστών και σκιάστρων στη Βενιζέλου.

«Το έργο χρηματοδοτείται κανονικότατα και γίνεται προσπάθεια να γίνει συνολική απορρόφηση των κονδυλίων μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ έφερε στην πόλη 4,2 εκ ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης καλώντας όλους να αντιληφθούν πως «οι πολίτες μπορούν να εκφράζουν απόψεις αλλά οι αποφάσεις παίρνονται από θεσμικά όργανα».

Κλείνοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε «επίκληση στον πατριωτισμό των Λαρισαίων» υποστηρίζοντας πως η δημοτική αρχή υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης, έκανε λόγο για «ανιστόρητους και πατροναρίσματα κάποιων» για να καταλήξει με νόημα πως «η διαβούλευση άνοιξε ίσως περισσότερο από ότι έπρεπε αλλά όλα έχουν ένα όριο».

Τους τόνους κράτησε ψηλά και η αντιπολίτευση με τη Ρένα Καραλαριώτου να επισημαίνει «ακούτε και μην απειλείται» και το Ντίνο Διαμάντο να περιγράφει το έργο ως «Γόρδιο δεσμό» και να επιμένει σε «ξήλωμα των σιδεριών».

Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι αργά με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ