ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ταφόπλακα στις ελπίδες για βελτίωση της ασφάλειας των παιδικών χαρών στο δήμο Τυρνάβου έβαλε η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη 12η αναθεώρηση του προϋπολογισμού και την 7η αναθεώρηση του τεχνικού προγράμματος αφού η πίστωση που είχε ψηφιστεί σε προηγούμενη αναθεώρηση σχεδόν μηδενίστηκε

αφού από τα 42.700 € έπεσε στα 2.700 €, γεγονός που καθιστά αδύνατες τις όποιες παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές που στο σύνολό τους είναι σε άθλια κατάσταση και ακατάλληλες να λειτουργήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική πρόβλεψη του προϋπολογισμού για τη βελτίωση της ασφάλειας των παιδικών χαρών ήταν πάνω από 80.000 €. Με την 7η αναθεώρηση έπεσε στα 73.200 €. Με την 9η αναθεώρηση έπεσε στα 42.700€ για να καταλήξει με την τελευταία αναθεώρηση στο εξευτελιστικό ποσό των 2.700 €.

Κατά όλων των τροποποιήσεων του προϋπολογισμού τάσσονται οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ενώ απουσιάζουν οι σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή η δημοτική αρχή δεν τους δίνει το φάκελο με τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου.

Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα, τι θα κάνει η δημοτική αρχή με τις παιδικές χαρές που δεν παρέχουν καμία απολύτως ασφάλεια στα μικρά παιδιά και το κυριότερο τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο ατύχημα, με δεδομένο ότι βάσει της νομοθεσίας παιδικές χαρές που δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας και τις σύγχρονες προδιαγραφές θα πρέπει να πάψουν να λειτουργούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ