ΤΟ Ν.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΙΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

H Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας τιμά την 42η επέτειο της μεγαλειώδους εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει ο δήμος και φορείς του νομού στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σε ανακοίνωση της Ε.Γ. αναφέρονται τα εξής:

«Οι Δημόσιοι υπάλληλοι τιμούν τους αγωνιστές της ηρωικής εξέγερσης που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά.

Ο Δημόσιος Τομέας συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο ανάλγητων πολιτικών.

Τα μέτρα του νέου Μνημονίου φορτώνουν  με νέα βάρη τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους  και τα πλατύτερα κοινωνικά στρώματα.

Με το νέο μνημόνιο η ελληνική Κυβέρνηση δεν αρκείται στην αποδοχή και υλοποίηση των αντιασφαλιστικών νόμων του 2010 και του 2012 που ψήφισαν οι προηγούμενες  Κυβερνήσεις, που σφάγιασαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων και άλλαξαν τον χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά αναλαμβάνει την υποχρέωση να προωθήσει και νέα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα μειώσεις των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, στην αύξηση των χρόνων εργασίας και των ορίων ηλικίας, στη διάλυση και στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Tο πόρισμα της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό προβλέπει την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τη μετεξέλιξη του συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό με συνέπεια την ακραία και βίαιη φτωχοποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Η Κυβέρνηση έχει υιοθετήσει το ρόλο του «υπεργολάβου» της διαχείρισης και της αναδιανομής της φτώχειας, αναλαμβάνοντας επιπρόσθετα την ιστορική ευθύνη απέναντι στα εκατομμύρια των σημερινών εργαζόμενων και των συνταξιούχων, καθώς και τις μελλοντικές γενιές των εργαζομένων, για τις δραματικές ανατροπές στο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας.

Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να συμμετάσχουν  μαζικά στις διήμερες εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία, που συνδιοργανώνουν  ο Δήμος Λαρισαίων και οι φορείς του Νομού για να τιμήσουν τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ