ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΥΗΛ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ” ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΡΕΤΑ

Μεθαύριο Τετάρτη στις 8.00 μ.μ. στο ΟΥΗΛ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά» – Οδοδείκτης εξόδου από την κρίση.

“Το ζητούμενο είναι να βρούμε το μίτο της Αριάδνης για να βγούμε από τον λαβύρινθο της κρίσης. Μπορούμε; Ο καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας είναι βέβαιος πως γίνεται και το γράφει στο βιβλίο του «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;», που παρουσιάζεται, σε μία εκδήλωση που συδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και οι εκδόσεις «Αρμός».
Θα μιλήσουν για το βιβλίο, ο Κωνσταντίνος Κίττας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Νούλας, χημικός, ο Γεώργιος Μίγας, δικηγόρος και φυσικά ο συγγραφέας Δημήτρης Κουρέτας.

Από την τρυφερή αναφορά στον αγαπημένο του δάσκαλο, τον Ορφέα Αντώνογλου, έως το …γκολ του Ρόμπεν στο ματς της Ολλανδίας με την Ισπανία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, κι από το αναπτυξιακό παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας έως τα ρούχα του ελληνικού στρατού που ράβονται στα Άδανα της Τουρκίας παντού στο βιβλίο, είναι ευδιάκριτη η πίστη του συγγραφέα πως η έξοδος από την κρίση για την χώρα μας δεν είναι πρόβλημα έλλειψης πλουτοπαραγωγικών πηγών, δυνατοτήτων, ή γνώσεων, αλλά πρόβλημα νοοτροπίας κυρίως, πολιτικής παιδείας και κουλτούρας εν γένει, πρόβλημα εξοβελισμού από τη ζωή μας οποιουδήποτε πράγματος φτιάχνεται με οργανωμένη προσπάθεια και κόπο.

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας – Τοξικολογίας  στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα.

Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά και είναι εμπειρογνώμονας στην ΕΕ για τα τρόφιμα απο το 2007.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ