ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΛΑΒΕ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗ PHILOXENIA 2015

Στην 31η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «PHILOXENIA 2015» συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε ενιαίο περίπτερο με το Δήμο Τρικκαίων και το επιμελητήριο Τρικάλων.

Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τις εκθέσεις «POLIS» και “HOTELIA” 2015, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης, από 12 έως 15 Νοεμβρίου 2015 και ήταν  υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του ΕΟΤ, καθώς και όλων των μεγάλων τουριστικών φορέων της χώρας.

Την έκθεση εγκαινίασε η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της  για την πορεία του ελληνικού τουρισμού για την επόμενη χρονιά, παρουσία των φορέων, των επαγγελματιών του τουρισμού καθώς και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά από 30 χρόνια η έκθεση Philoxenia, παραμένει ως ένα τουριστικό Φόρουμ με διεθνή ακτινοβολία και αποτελεί το κύριο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, έχοντας ως  στόχο να αναδείξει ότι πιο σύγχρονο έχει η τουριστική βιομηχανία διεθνώς, εμπλουτίζοντας την ελληνική εκθεσιακή πραγματικότητα με ένα γεγονός υψηλών προδιαγραφών.

Με τη συμμετοχή της στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υλοποιεί τον βασικό άξονα της πολιτικής της για τον τουρισμό, που είναι  η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος καθώς και η αναβάθμιση του επιπέδου και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο η ανάπτυξη του τομέα και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη που αποδίδει στην οικονομία και στην κοινωνία.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαγγελματικά ραντεβού με πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία από χώρες «στόχους», παρέχοντας την προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών, δίνοντας έτσι σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας.

Το Σαββατοκύριακο το κοινό είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεση, να γνωρίσει δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς αλλά και να ανακαλύψει νέους, ώστε να κλείσει τις επόμενες διακοπές του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης προσφέρθηκαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα με παραδοσιακές γεύσεις, τσίπουρο, κρασί και χαλβάς, από επιχειρήσεις της περιοχής μας στους επισκέπτες του περιπτέρου, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη γαστρονομία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Τρικαλινών “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» Νομού Θεσσαλονίκης παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας.

Θετικά ήταν τα μηνύματα και οι προοπτικές για αύξηση της τουριστικής κίνησης το 2016 στην περιοχή μας, ενώ οι θεσσαλικοί προορισμοί (Μετέωρα, Σποράδες, Πήλιο, Λίμνη Πλαστήρα,  Όλυμπος, παράλια της Λάρισας) καθώς και οι  διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, κέρδισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης.

Η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Philoxenia επιβραβεύθηκε από τους διοργανωτές, οι οποίοι και της απένειμαν ειδικό βραβείο για το πρωτότυπο περίπτερό της.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, αρκετοί τουριστικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν, ο αντιπερειφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο αντιπερειφερειάρχης κ.  Κων/νος Μπάρδας, η εντεταλμένη  σύμβουλος Τουρισμού κ. Γεωργία Κόκκαλη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σποράδων κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ενώ συμμετείχαν η προϊσταμένη της Δ/νσης Τουρισμού κ. Ελένη Κατσαρού και στελέχη της Περιφέρειας, που παρουσίασαν τα πλεονεκτήματά της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κόκκαλη Γεωργία προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, όλους τους φορείς και επιχειρήσεις του τουρισμού που ακολούθησαν την αποστολή μας και υποστήριξαν έμπρακτα την προσπάθειά μας.

Ως περιφερειακή αρχή, έχοντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα τη συνεργασία και συνέργεια με τους αρμόδιους φορείς, συνδιαμορφώνουμε από κοινού τους στόχους και τις προτεραιότητες που αφορούν στον τουρισμό μας.

Μένουμε λοιπόν σταθερά προσανατολισμένοι στην προώθηση και προβολή του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος, με μια δυναμική και ισόρροπη ανάδειξη, τόσο των ισχυρών brand names της Περιφέρειάς μας, όσο και των λιγότερο γνωστών προορισμών της, προτάσσοντας ταυτόχρονα τον πολιτισμό μας, την παράδοση, τον γεωγραφικό μας πλούτο και τη θεσσαλική γαστρονομία, που καθιστούν τη Θεσσαλία ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ