ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα καταγγέλλει τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του δήμου Λαρισαίων  Θωμά Δαούλα για επίθεση εκφοβισμού που, όπως υποστηρίζει, εξαπέλυσε εναντίον των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων,

προκειμένου να μην συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ υποστηρίζονται τα εξής:

“Ο κ. Δαούλας επιχειρώντας να παρεμποδίσει τους εργαζόμενους,  δυο μέρες πριν την απεργία τους κάλεσε για την υπογραφή των συμβάσεων τους λέγοντάς τους ότι: «δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν απεργία».

Συνέπεια των κατευθύνσεων της Δημοτικής αρχής ήταν να υπάρξουν την ημέρα της απεργίας περιστατικά απροκάλυπτων εκβιασμών τόσο από την σχολική επιτροπή του δήμου όσο και από διευθύνσεις σχολικών μονάδων, φτάνοντας στο σημείο να απειλούν εργαζόμενους ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση τους πράγμα που ισοδυναμεί με απόλυση.

Το θράσος και η προκλητικότητα των νυν και πρώην κυβερνητικών συνδικαλιστών, όπως του κ. Δαούλα δεν έχει όρια.  Έτσι  αφού υπηρέτησαν για χρόνια την συνδικαλιστή παράταξη της ΠΑΣΚΕ βάζοντας πλάτη για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, τώρα καμώνονται τους «αριστερούς»  (περιδιαβαίνοντας μάλιστα την ημέρα της απεργίας στις συγκεντρώσεις), στηρίζοντας το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για «μαζική συμμετοχή στην απεργία», ενώ παράλληλα όχι μόνο υπονόμευαν την απεργία άλλα και εκφόβιζαν με κάθε τρόπο και μέσο τους εργαζόμενους για να μην απεργήσουν.

Θαυμάστε τις πρακτικές των δήθεν φιλεργατικών στελεχών της δημοτικής αρχής Λαρισαίων που δεν χάνουν ευκαιρία να επιτεθούν στους εργατικούς αγώνες ακόμα και με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο προκειμένου να βάλει πλάτη για να στηρίξει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ενώ διοργανώνει εκδηλώσεις για να τιμήσει την εξέγερση του πολυτεχνείου καταπατά στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων που στις 12 Νοέμβρη που δήλωσαν απεργία στις σχολικές επιτροπές του δήμου και ένωσαν την φωνή τους με τους χιλιάδες εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση του εργατικού κέντρου στην κεντρική πλατεία ενάντια στο 3Ο μνημόνιο και την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων που τους οφείλονται ακόμα δεδουλευμένα από την περσυνή σχολική χρόνια  να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο για να διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Με την οργάνωση και τον αγώνα τους όλοι μαζί μπορούν να τους σταματήσουν , όπως αποτρέψανε τις μειώσεις μισθών κατά 70% και επιβάλανε την ανανέωση των συμβάσεων. Τώρα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για πλήρη και σταθερή εργασία με μόνιμη δουλειά για όλους.

Καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων να πάρουν θέση στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων και να καταδικάσουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που θυμίζουν τις πλέον σκοτεινές περιόδους της ιστορίας.

Το δικαίωμα στην απεργία αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης και δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα το περιφρουρήσει απέναντι σε κάθε αυταρχική ενέργεια”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com