ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε πάντως ευθέως σε όσους υπογραμμίζουν την ευρύτερη αποδοχή του κ. Τζιτζικώστα στο εκλογικό σώμα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος κατέρχεται στις εσωκομματικές εκλογές «με νεοδημοκρατικούς και όχι εθνικούς όρους».

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκαλύπτει ένα πολύ ρευστό σκηνικό, καθώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, αλλά ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπερέχει στο σύνολο του πληθυσμού, καθώς και σε σειρά κρίσιμων ερωτήσεων όπως η δυνατότητά του να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στην κάλπη προηγείται ο κ. Μεϊμαράκης με 33,5% και ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 26,4% και ο κ. Μητσοτάκης με 22,1%. Στην τελευταία θέση καταγράφεται ο Αδωνις Γεωργιάδης με 11,9%.

Το σκηνικό ανατρέπεται, όμως, στο σύνολο του εκλογικού σώματος όπου προηγείται ο κ. Τζιτζικώστας με 29,5% και ακολουθεί με 24,3% ο κ. Μεϊμαράκης. Πολύ κοντά στους δύο βρίσκεται όμως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 21,6%, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης καταγράφεται σε μονοψήφιο ποσοστό 8,1%. Ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται, όμως, και στο κρίσιμο ερώτημα της «καταλληλότητας» να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα με 23,9%, έναντι 21,8% του κ. Μεϊμαράκη, 18,4% του κ. Μητσοτάκη και μόλις 6,3% του κ. Γεωργιάδη.

Με δεδομένο μάλιστα ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια ποιοι από τους ψηφοφόρους θα προσέλθουν τελικά στις κάλπες, το αποτέλεσμα καθίσταται ανοιχτό όχι μόνο για τον νικητή του πρώτου γύρου αλλά ακόμη και για το ζευγάρι των δύο μονομάχων του δεύτερου γύρου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πραγματοποίησε χθες προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», όπου σχολίασε το προβάδισμα του κ. Τζιτζικώστα στο σύνολο του εκλογικού σώματος. «Εγώ κατεβαίνω σε αυτή την εκλογική διαδικασία με νεοδημοκρατικούς όρους εκλογών και όχι με εθνικούς όρους εκλογών και απευθύνομαι στον νεοδημοκράτη που έμεινε στη Ν.Δ. στα δύσκολα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ενότητα στη Ν.Δ. δεν κινδυνεύει.

«Δεν πρέπει να ανησυχείτε για την ενότητα. Η ενότητα είναι εγγυημένη. Για την ανανέωση πρέπει να ανησυχείτε», δήλωσε. Από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χθες στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά ότι έχει δεχθεί προτάσεις να αναλάβει θέση αντιπροέδρου στη Ν.Δ. μετά τις εκλογές και τις απέρριψε.

 

left.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ