Ο ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΝΙΚΑ

42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα συνθήματά του για λαïκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, γίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ.

Οι μέρες εκείνες του Νοέμβρη αποτελούν οδηγό για το σήμερα, δείχνουν ότι η μαχητική αντίσταση του λαού, ο οργανωμένος αγώνας και η ενότητα των εργαζομένων μπορούν να ανατρέψουν τα αντιλαïκά σχέδια.

Σήμερα, μέσα σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, το αίτημα για «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» είναι επίκαιρο όχι με τη μεταφορική έννοια αλλά κυριολεκτικά.

Η Ελλάδα παραμένει μια εξαρτημένη στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις χώρα και το αίτημα για εθνική ανεξαρτησία θα παραμείνει ανεκπλήρωτο όσο η χώρα μας παραμένει υποταγμένη στους δανειστές- τοκογλύφους και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Το Πολυτεχνείο ζει και καθοδηγεί τους αγώνες και τη δράση μας για ψωμί-δουλειά-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία.

Το Πολυτεχνείο ζει στους δικούς μας ενωτικούς-συλλογικούς αγώνες ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική υποτελείας, της φτώχειας, της απομόρφωσης, της ανεργίας και της παράδοσης της χώρας στα αρπακτικά του κεφαλαίου.

42 χρόνια μετά, υμνητές της δικτατορίας, ναζιστές, φασίστες, ρατσιστές, εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά αποτελέσματα των ακραίων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, σηκώνουν θρασύτατα κεφάλι και υπονομεύουν κάθε έννοια δημοκρατίας, ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το Πολυτεχνείο, μας διδάσκει ότι, όταν ο λαός πολεμά ενωμένος, αδελφωμένος και αποφασισμένος, νικά.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ