ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη είχε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, με σκοπό να μεταφέρει στην ηγεσία του υπουργείου τις έντονες αντιδράσεις των εφοριακών του νομού Λάρισας, και πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΔOY ν. Λάρισας,

σε σχέση με την απόφαση να συσταθεί στη Λάρισα Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων σε αντικατάσταση της Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ που καταργείται πλέον ως οργανωτική δομή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Λαρισαίος βουλευτής μετέφερε στον κ. Αλεξιάδη την άποψη των εργαζομένων στις ΔΟΥ του νομού πως «η μετατροπή της μέχρι πρότινος Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας σε Υποδιεύθυνση πλήττει αδικαιολόγητα την οργανωτική και επιχειρησιακή σημασία και ιδιαιτερότητα της ευρύτερης Περιφέρειας Θεσσαλίας», ζητώντας του να λειτουργήσει και πάλι αυτοτελώς η Περιφερειακή Διεύθυνση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Κέλλας εξήγησε πως με «την διάρθρωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης, θα ανακύψουν εμπόδια ως προς την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στη διαδικασία της λήψης των αποφάσεων», κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε μια χρονική στιγμή όπου, υποτίθεται πως, δίνεται μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης ενημέρωσε τον Λαρισαίο πολιτικό πως ζήτημα είναι ανοιχτό και θα τεθεί σε διαβούλευση, σημειώνοντας όμως με νόημα πως «λόγο επί του προκειμένου θα έχει και το κουαρτέτο των δανειστών, το οποίο και ζητά την ανασύνταξη των δημόσιων υπηρεσιών».

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω μια συζήτηση για μια σειρά θεμάτων τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Συζητήσαμε για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καθιέρωση του πλαστικού χρήματος, καθώς επίσης και για την πρόθεση της κυβέρνησης να αναδιατάξει τις δημόσιες υπηρεσίες, κάτι που δημιουργεί έντονες αντιδράσεις στο νομό της Λάρισας, ανάμεσα στους εργαζομένους στις ΔΟΥ. Διέκρινα τη θετική διάθεση του Υπουργού να αντιμετωπίσει τις ενστάσεις των εργαζομένων και έλαβα την διαβεβαίωση πως το συγκεκριμένο θέμα παραμένει ανοιχτό. Θέλω να πιστεύω πως η ηγεσία του υπουργείου θα αντιληφθεί το δίκαιο του αιτήματος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ