ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σημαντικής έκτασης επεισόδια με περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία, προσαγωγές και ανταλλαγή αντικειμένων και… «γαλλικών» σημειώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του αγροτικού συλλαλητηρίου στηn Αθήνα.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μερίδα αγροτών επιχείρησε να μπει στη Βουλή από πλαϊνή είσοδο με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε και σε 2 προσαγωγές με τον ένα και των προσαχθέντων να αφήνεται τελικά ελεύθερος μετά και την πίεση αγροτοσυνδικαλιστών.

Νωρίτερα ένταση σημειώθηκε και με τον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη που στην προσπάθειά του να μιλήσει στους εξαγριωμένους αγρότες έτυχε… «δροσερής» υποδοχής με κάποιον να του εκτοξεύει μπουκάλι με νερό!

Ο ΕΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου για τα επεισόδια στη Βουλή με τους αγρότες ανέφερε:

«Η κυβέρνηση όχι μόνον δεν αρνείται, αλλά αντίθετα επιδιώκει το διάλογο με τους αγρότες.

Ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχω ορίσει συνάντηση σήμερα στη Βουλή με τους εκπροσώπους των κινητοποιημένων αγροτών. Παρόλα αυτά, όπως ενημερώθηκα, πολύ πριν την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης, ομάδα διαδηλωτών επιχείρησαν να μπουν μαζικά και  βίαια στο κτήριο του Κοινοβουλίου με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Είμαστε αντίθετοι με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας. Ωστόσο ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης.

Η συνάντησή μου με τους εκπροσώπους των αγροτών θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Ειρήνη Παπουτσή

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.