ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την επιβολή φόρου κατανάλωσης στο κρασί και στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου για την απάθειά της εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δράσης Πολιτών» Ροντούλης Αστέριος, Λάππας Θεόδωρος και Ξηρομερίσιος Ανδρέας. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι οικονομικοί εγκέφαλοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χτύπησαν και πάλι. Επιβάλλουν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 40 λεπτών ανά λίτρο κρασιού, εμφιαλωμένου ή μη, προκειμένου να κλείσουν την «τρύπα» στα έσοδα από την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, υπολογίζοντας ότι από το πρόσθετο αυτό ισοδύναμο θα εισπράξουν περί τα 111 εκ. ευρώ.

Φανερά, με την ενέργεια αυτή, το οικονομικό επιτελείο του κ. Τσίπρα κατακρεουργεί τον οινοπαραγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας και διαπράττει ένα τεράστιο σφάλμα για τους παρακάτω λόγους.

1)      Σε κανένα οινοπαραγωγικό κράτος – μέλος της Ε.Ε. δεν έχει επιβληθεί ΕΦΚ στο κρασί, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Γερμανίας. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό λαϊκό κρασί θα αποδυναμωθεί από την αναπόφευκτη μείωση της κατανάλωσής του, παραχωρώντας έδαφος στην αγορά για την ανάπτυξη άλλων ανταγωνιστικών εισαγομένων προϊόντων.

2)      Επειδή το εμφιαλωμένο κρασί αποτελεί προϊόν πλήρους καθετοποίησης, ο νέος ΕΦΚ θα πλήξει 200.000 αμπελουργούς, πάνω από 700 οινοποιητικές μονάδες με 20.000 εργαζόμενους και πολλά άλλα επαγγέλματα που συνδράμουν στην παρασκευή του τελικού οινικού προϊόντος. Ουσιαστικά, θα γονατίσει τον οινοπαραγωγικό κλάδο και θα εκτινάξει κατά λογική ακολουθία την ανεργία στα ύψη.

3)      Η νέα φορολογική επιβάρυνση θα παράξει αρνητικές συνθήκες και στον τομέα του ελληνικού τουρισμού, καθώς σήμερα προσπαθούμε συνειδητά να εντάξουμε την αγροδιατροφική ελληνική παράδοση στο ευρύτερο τουριστικό προϊόν της χώρας. Το κρασί,  τόσο για τον έλληνα, όσο και για τον ξένο τουρίστα, είναι ένα τρόφιμο, αδιάσπαστα συνδεδεμένο με την ελληνική κουλτούρα, την ελληνική ψυχή, την ελληνική αίσθηση συντροφικότητας και, εν κατακλείδι, την ελληνική παράδοση φιλοξενίας. Το χτύπημα στο κρασί είναι χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό, από τον οποίο τόσα πολλά περιμένει η χώρα για την ανάπτυξή της.

4)      Τέλος, ο νέος ΕΦΚ εκτιμάται ότι θα αυξήσει περαιτέρω την παραοικονομία, καθώς η τελική επιβάρυνση για τον καταναλωτή θα φτάσει το 1,20 ευρώ ανά φιάλη οίνου. Η εκτίμηση αυτή δεν είναι καθόλου αυθαίρετη, αν κάποιος αναλογισθεί ότι ο ΦΠΑ στο κρασί έχει ήδη ανέλθει στο 23%.

Ειδικά, μάλιστα, για την περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, μια κατεξοχήν οινοπαραγωγική περιοχή, η νέα φορολογική επιδρομή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα στρώσει το έδαφος για την εξόντωση των αμπελοκαλλιεργητών και τη σταδιακή οικονομική αποδυνάμωση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.

Αλήθεια, που είναι κρυμμένοι τώρα οι αγροτοπατέρες  βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τύπου Παπαδόπουλου; Γιατί σιωπά η Δημοτική Αρχή του Τυρνάβου; Γιατί ο κ. Σαρχώσης ποιεί την νήσσαν, ενώ ο κ. Τσίπρας ισοπεδώνει τον Τύρναβο ; Πότε, επιτέλους, η δημοτική αρχή του Τυρνάβου θα ξυπνήσει και θα βάλει το καλό της τυρναβίτικης κοινωνίας πάνω από τις κομματικές της ιδεοληψίες; Πότε, επιτέλους, θα αντιληφθεί ότι ο ΕΦΚ στο κρασί, συνδυαζόμενος με την επαπειλούμενη αύξηση της φορολογίας στο τσίπουρο, θα γίνει το φέρετρο της τυρναβίτικης οικονομίας και κοινωνίας;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ