Θ. ΔΑΟΥΛΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΑΣΥΣΤΟΛΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ

Απάντηση στη χθεσινή καταγγελία του ΕΚΛ για τρομοκράτηση των καθαριστριών δίνει με σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής β/βαθμιας εκπαίδευσης δήμου Λαρισαίων Θ. Δαούλας, καταγγέλλοντας τα μέλη της διοίκησης του κέντρου για διασπορά ασύστολων ψευδών. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Δημοσιεύτηκε, στον Τύπο, καταγγελία της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου ν. Λάρισας, εναντίον μου ως προέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Λαρισαίων  για δήθεν ‘’επίθεση εκφοβισμού που εξαπέλυσα’’ εναντίον των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων προκειμένου να μην συμμετάσχουν  στην 24ωρη γενική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Το εργατικό κέντρο, ως θεσμικός φορέας, οφείλει να διασταυρώνει τις όποιες πληροφορίες φθάνουν σ’ αυτό και να μην υιοθετεί άκριτα την ‘’εμπάθεια’’ ορισμένων στελεχών του στο πρόσωπό μου, έτσι ώστε να διαμορφώνει αντικειμενική άποψη για τα πράγματα και εάν και εφόσον διαπιστωθούν όλα όσα ισχυρίζεται στην καταγγελία του, εγώ δεσμεύομαι ακόμη και με παραίτηση…

Αφού λοιπόν δεν έπραξε τα παραπάνω, καταγγέλλω την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου  ν. Λάρισας για διασπορά ασύστολων ψεμάτων, τα οποία προέρχονται από συγκεκριμένα στελέχη του και με το γνωστό σε όλους μας, από χρόνια τώρα, ‘’γκαιμπελίστικο’’ τρόπο, γεμίζουν λάσπη τον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει ο ‘’χάρος’’…

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με τις συμβάσεις έργου μεταξύ άλλων ισχύουν τα παρακάτω :

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

  1. Καταρτίζεται Σύμβαση Μίσθωσης Έργου συνολικού ποσού …ποσό ολογράφως………. ευρώ και… λεπτά…..( …..,.. ) €) διεπόμενη από τις διατάξεις των άρθρων 113 § 5 του Ν. 1892/90 (101 Α΄) και 5 § 15 Ν. 1894/90 (110 Α΄), όπως αντικαταστάθηκαν από το άρθρο 35 παρ. 4 του Ν. 3577/2007 (130 Α΄) και στη συνέχεια με το άρθρο 36 του Ν. 3699/ 2-10-2008 ΦΕΚ 199 Α’) και τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα……..
  2. ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ: α) Η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων , η οποία χρηματοδοτείται από το Ε.Ι.Ν. δυνάμει της 105399/Δ4/27-8-2010 και 106997/Δ4/1-09-2010 Υπουργικών Αποφάσεων και σύμφωνα με το άρθρο 36 του Ν. 3699/2008, την οποία εκπροσωπεί νόμιμα ο Πρόεδρος ………………. αφ’ ενός και β) η κυρία/ος …………. αφ’ ετέρου, κάτοικος Λάρισας οδός ………………αριθμός…….. και τηλ………….
  3. Ο πρώτος αναθέτει το έργο της σύμβασης στη δεύτερη, που εφεξής αναφέρεται ως καθαρίστρια και η οποία το αναλαμβάνει το έργο του καθαρισμού με τους ακόλουθους όρους, τους οποίους αποδέχεται ανεπιφύλακτα:

1   ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ

Ο καθαρισμός …….. συνολικά αιθουσών διδασκαλίας που λειτουργούν στα χρονικά πλαίσια του κανονισμού ωρολογίου προγράμματος του σχολείου, στις οποίες περιλαμβάνονται …… αίθουσες διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται στο κλασικό τμήμα, του προαυλίου καθώς και όλων των κοινόχρηστων χώρων του σχολείου.

  1. ΤΡΟΠΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ

α) Καθημερινός άψογος καθαρισμός αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής εργασίας……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: Η αμοιβή της καθαρίστριας θα αποδοθεί όταν καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό από το Ι.ΝΕ.ΔΙ,ΒΙ.Μ. στο λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής, που τηρείται στην Αγροτική Τράπεζα.

δ) Η καθαρίστρια δεν δικαιούται δώρο Χριστουγέννων ή Πάσχα και επίδομα άδειας ή και οποιοδήποτε άλλο επίδομα που τυχόν χορηγείται στις εργαζόμενες, δεδομένου ότι η παρούσα είναι σύμβαση έργου και όχι εργασίας.………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  1. Η ανάθεση του έργου καθαρισμού στην πιο πάνω αναφερόμενη ιδιώτη δεν θεωρείται μίσθωση εργασίας ούτε είναι δυνατή η μετατροπή της σε μίσθωση εργασίας.
  2. Αποχή της καθαρίστριας από την εργασία της μία ή περισσότερες μέρες στο διάστημα ενός μηνός συνεπάγεται την επιβολή προστίμου κατά την κρίση του εργοδότη ή την καταγγελία της σύμβασης.
  3. Το έργο εκτελεί αυτοπροσώπως η καθαρίστρια και δεν μπορεί να αντικαθίσταται από άλλο πρόσωπο. Κατ΄ εξαίρεση, σε περίπτωση ασθένειας της καθαρίστριας, αντικαθίσταται από άλλο πρόσωπο που υποδεικνύεται από την ίδια, αλλά θα εγκρίνει ο πρώτος συμβαλλόμενος της παρούσας σύμβασης.
  4. Καταγγελία της σύμβασης μονομερώς από τον εργοδότη χωρίς άλλη ειδοποίηση γίνεται και σε περίπτωση που η καθαρίστρια δεν τηρεί έστω και έναν από τους όρους της σύμβασης αυτής.
  5. Η σύμβαση αυτή μετά την ανάγνωση και τη βεβαίωση συντάσσεται σε τρία (3) αντίγραφα και υπογράφεται. Το πρώτο αντίγραφο κατατίθεται στο αρχείο της Σχολικής Επιτροπής, το δεύτερο στο αρχείο του Σχολείου και το τρίτο παραλαμβάνει η εργολάβος καθαρισμού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ

 

Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν και σύμφωνα με το άρθρο 7 της ατομικής σύμβασης καλώς ή κακώς, κακώς για μένα, δεν δικαιολογείται απουσία των καθαριστριών από τα καθήκοντά τους, ωστόσο εκμεταλλευόμενος το άρθρο 8,  το μόνο που είπα και είναι αληθές, παρουσία μαρτύρων… είναι. …’’λυπάμαι, αλλά δεν μπορείτε να απεργήσετε διότι με βάση τη σύμβαση, προέχει η καθαριότητα των σχολείων και η υγεία των μαθητών, εκτός και εάν σύμφωνα με το άρθρο 8 και αφού είναι σεβαστή η διάθεσή σας για συμμετοχή στους αγώνες, βρείτε άλλο πρόσωπο να καθαρίσει το σχολείο…’’’ Αυτή είναι η αλήθεια…. Δηλ. τις παρότρυνα να απεργήσουν παρατυπώντας ο ίδιος…. διότι αν δεν καθαριστεί το σχολείο, έστω και μία ημέρα, δεν υφίσταται τρόπος παρακράτησης της απεργίας…

Σε ότι με αφορά και αναφέρεται στην καταγγελία οφείλω να δηλώσω δημόσια πως δεν είμαι διατεθειμένος να παρακολουθήσω τα ‘’στελέχη’’ του εργατικού κέντρου, αλλά και τον κομματικό τους φορέα, στις ερημικές ιδεολογικές περιπλανήσεις που έχουν περιέλθει… αλλά και ούτε θα ανεχθώ την χρεοκοπημένη κομματική και ιδεολογική τους αυθεντία…

Το θράσος και η προκλητικότητα των κομματικών  συνδικαλιστικών στελεχών του συγκεκριμένου χώρου, τους οδηγεί στο ψέμα, τη συκοφαντία και την ποδηγέτηση του λαϊκού κινήματος, για να έχουν λόγο ύπαρξης…όσο για τις συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα, γνωρίζουν οι ίδιες και αξιολογούν τη συνεργασία μας…

Στις γενικότερες αιτιάσεις της καταγγελίας προς τη Δημοτική Αρχή, θα κρίνει η Δημοτική μας Παράταξη ‘’ Συμπαράταξη Λαρισαίων’’ αν είναι άξια απάντησης τέτοια κατάπτυστα κείμενα – καταγγελίες….

Στις μέρες μας η Ιδεολογική τρομοκρατία από όπου κι αν εκπορεύεται και με οποιαδήποτε έκφανση κι αν προσπαθεί να επιβληθεί δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν…

Δαούλας Θωμάς

Δημοτικός Σύμβουλος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ