ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

Αναταράξεις προκαλεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή, αφού ήδη υπάρχουν βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού που διαφωνούν με το νομοσχέδιο και απειλούν να το καταψηφίσουν.

Ηδη ο πρωθυπουργός ζήτησε και έλαβε την παράιτηση του άλλοτε στενού του συνεργάτη και κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη, ενώ και ο Π. Καμμένος ζητά την παραίτηση του Ν. Νικολόπουλου σε περίπτωση που καταψηφίσει το νομοσχέδιο, όπως απειλεί, ενώ άγνωστο παραμένει το τί θα πράξει ο Στ. Παναγούλης αλλά και κάποιοι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία που είχε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ζήτησε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Σακελλαρίδης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, του είπε ότι διαφωνεί με κάποια σημεία του πολυνομοσχεδίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να του επισημαίνει ότι δεν μπορεί να ψηφίζονται νομοσχέδια α λα καρ και του ζήτησε την παραίτησή του.

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κρεμαστινός κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου.

Θα τον αντικαταστήσει ως πρώτος επιλαχών στην Α’ Αθήνας ο Χριστόφορος Βερναρδάκης Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σήμερα.

Στην ανακοίνωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Αδυνατώ να συμβάλλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Ήταν μονόδρομος η παραίτηση μου αλλά και η απόσυρσή μου από την πολιτική σκηνή. Αναλαμβάνω την ευθύνη από την κοινοβουλευτική μου θητεία εδώ και δέκα μήνες».

Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ν. Νικολόπουλου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com