ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία της Αγιάς Λάρισας ενάντια στα αντιαγροτικά μέτρα του 3ου μνημονίου και για την αναπλήρωση των εισοδημάτων από το εμπάργκο κατά της Ρωσίας που έπληξε ιδιαίτερα τους μηλοπαραγωγούς.

agia3 agia1Στην πλατεία παρατάχθηκαν περισσότερα από 100 τρακτέρ, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν μαζικοί φορείς και σωματεία. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των ΕΒΕ και του Δήμου Αγιάς.

Μιλώντας ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, αναφέρθηκε στα μέτρα του μνημονίου και της νέας ΚΑΠ, που -όπως είπε- οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά. Όπως είπε, ο αγώνας που δίνεται είναι αγώνας επιβίωσης για τους μικρομεσαίους αγρότες και δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Σημείωσε ακόμα ότι το σημερινό συλλαλητήριο είναι η αρχή κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν στις αρχές Δεκέμβρη και θα συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο. Το σημερινό συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και από αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς των χωριών της Αγιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ