ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΟΥΗΛ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ Δ. ΚΟΥΡΕΤΑ

Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου ΟΥΗΛ παρουσιάστηκε την Τετάρτη το νέο βιβλίο του καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα  με τίτλο «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;», σε μια συγγραφική απόπειρα προσέγγισης τρόπων ώστε να βρούμε το μίτο της Αριάδνης για να βγούμε από το λαβύρινθο της κρίσης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Στην ουσία πρόκειται μια συλλογή άρθρων των τελευταίων 5 χρόνων με αναφορές σε τρόπους ανάπτυξης μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση αλλά και σε προτάσεις ώστε να επανέλθουμε σε μια βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης», τόνισε μιλώντας για το βιβλίο του ο Δημήτρης Κουρέτας, ενώ στο έργο αλλά και το δημιουργό αναφέρθηκαν ο Πανεπιστημιακός Κ. Κίττας, ο χημικός Δ. Νούλας και ο νομικός Γ. Μίγας.

«Πρόκειται για ένα «ηφαίστειο» πολυεπίπεδου ακτιβισμού και απίστευτης ενέργειας, ένας ερευνητής που δεν κάθεται σε χλωρό κλαρί», τόνισαν οι ομιλητές ενώ η ιδιαίτερη ματιά και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα πράγματα ορίζουν «ένα επαναστάτη με αιτία και ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους μας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Αρμός».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ