ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του 10ου Γυμνασίου Λάρισας, συμμετείχαν σε δενδροφύτευση που οργάνωσε η  1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου, σε κοινόχρηστο χώρο στη συνοικία Ιπποκράτη.

den3 den1Η αντιδήμαρχος Πρασίνου και περιαστικής αγροτικής ανάπτυξης κ. Δεσ. Αράπκουλε μιλώντας στους μαθητές είπε ότι η δενδροφύτευση έγινε με σκοπό να καλλιεργήσουμε την αγάπη των παιδιών για το περιβάλλον και να τα ευαισθητοποιήσουμε στα θέματα προστασίας του. Η κ. Αράκπουλε  πρόσθεσε ακόμη ότι «όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να βοηθήσουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλλουμε στην αύξηση του πρασίνου ακόμα και μέσα στον πυκνοκατοικημένο ιστό της πόλης», ενώ σημείωσε πως «δραστηριότητες όπως η σημερινή, είναι πολύ σημαντικές, γιατί εμπλέκονται στη σχολική ζωή και οι γονείς, πράγμα πολύ καλό για την κοινωνικοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών τους».

Από την πλευρά του πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Γ. Δαούλας Γεώργιος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στη δενδροφύτευση, τονίζοντας  ότι «στόχος μας, εκτός από το να ομορφύνουμε τον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου της γειτονίας μας, είναι να γνωρίσουν οι μαθητές κάποια χρήσιμα πράγματα που αφορούν τα δέντρα και τα φυτά τα οποία φυτέψαμε, όπως: Με ποιον τρόπο φυτεύουμε ένα δένδρο ή φυτό, ποια εποχή είναι η κατάλληλη για το φύτεμα, τι φροντίδα χρειάζονται για να μεγαλώσουν, πράγματα δηλαδή που τα περισσότερα παιδιά αγνοούν. Ο κ. Δαούλας υπογράμμισε ότι «παράλληλα θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές, ώστε μεγαλώνοντας να δείχνουν τον σεβασμό που πρέπει στο περιβάλλον που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη όλοι μας» καθώς ακόμα ότι «καλυτερεύοντας την ποιότητα ζωής στον χώρο  που ζουν και παίζουν καθημερινό, καθώς  θα φροντίζουν τα φυτά που οι ίδιοι φύτεψαν και θα τα βλέπουν να μεγαλώνουν μαζί τους. Αργότερα δε, επισκεπτόμενοι τον χώρο ως μεγάλοι, θα καμαρώνουν γι αυτό που έκαναν.

Οι μαθητές από την πλευρά τους χάρηκαν ιδιαίτερα για την προσφορά τους στην αναβάθμιση του πάρκου φυτεύοντας τα δένδρα μαζί με τους υπαλλήλους του πρασίνου.

Στα άμεσα σχέδια της 1ης  Δημοτικής Κοινότητας είναι η συνέχιση αυτής της προσπάθειας που αφορά στην αισθητική και οικολογική αναβάθμιση του αστικού πρασίνου με τον προγραμματισμό νέων εθελοντικών δράσεων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ