Ο ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΒΑΓΕΝΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης Αννα Βαγενά, Νίκο Παπαδόπουλο και Βασ. Κόκκαλη για την απόφασή τους να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί εξέδωσε η διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου. Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

“Με το παρόν καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση των τοπικών Βουλευτών στο θέμα της φορολογίας του κρασιού το οποίο και υπερψηφίστηκε.

Συγκεκριμένα αφορά τους Βουλευτές:

Παπαδόπουλο Νίκο / ΣΥΡΙΖΑ

Βαγενά Αννα / ΣΥΡΙΖΑ

Κόκκαλη Βασίλειο / ΑΝ.ΕΛ

Κυρία/ε Βουλευτά,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απόλυτη απογοήτευσή μας σχετικά με την ψήφιση από πλευράς σας του νομοσχεδίου στην Βουλή που αφορά την απόφαση να εφαρμοσθεί φόρος στο κρασί κατά 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Εσείς, ένας Βουλευτής που προέρχεστε από αγροτική περιφέρεια και “υπερασπιστήκατε” τα αγροτικά θέματα, πως είναι δυνατόν να υποστηρίζετε ένα τέτοιο νομοσχέδιο που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την οινοποιία και την αμπελοκαλλιέργεια;

Ή δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι συντονισμένες προσπάθειες στο μέλλον του πρωτογενούς τομέα, ή ακολουθείτε τυφλά τις κομματικές εντολές.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι εμείς οι αμπελοκαλλιεργητές θεωρούμε ότι οι ενέργειές σας αυτές είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για τον τόπο και ως τέτοιες θα τις αντιμετωπίσουμε.

Έχετε καταδικάζει όλους τους αμπελοκαλλιεργητές της επαρχίας Τυρνάβου σε αφανισμό.

Ο λαός όμως, κυρία/ε Βουλευτά, είναι αυτός που σας έχει εκλέξει και δυστυχώς για εσάς έχει και μνήμη”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ