ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΛΑ

 

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης  προσέρχονται στις κάλπες, για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Η χρονική συγκυρία, που λαμβάνει μέρος η κορυφαία καταστατική μας διαδικασία είναι τέτοια, που της προσδίδει εθνικά χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας μπει πλέον στον σκληρό πυρήνα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους και έχοντας απωλέσει κάθε ίχνος εσωτερικής αξιοπιστίας, λυγίζει υπό το βάρος των ψεύτικων υποσχέσεων και των ανεδαφικών εξαγγελιών. Αυτό, σε  συνδυασμό με το προσφυγικό και τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας, συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση, η οποία δεν έχει μάθει να παίρνει αποφάσεις και να τις υλοποιεί. Τα ψέματα προς όλους, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, έχουν τελειώσει και τώρα πρόκειται να θερίσουν όσα έσπειραν προεκλογικά, όταν και εξαπάτησαν τους Έλληνες πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει, μέσα από τις εσωκομματικές της διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου, να βγει πιο ενωμένη, οδεύοντας άμεσα σε ένα συνέδριο, που θα καθορίσει την ιδεολογική της ταυτότητα και θα αναδείξει τη νέα πολιτική πρόταση της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή, όταν δηλαδή άνοιξε η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, υποστήριξα πως θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η συζήτηση στα όργανα του κόμματος για τις αιτίες των αλλεπάλληλων ηττών και ο προσδιορισμός της πολιτικής και ιδεολογικής μας ταυτότητας με όρους κοινωνίας και μετά να ακολουθήσει η εκλογή νέου αρχηγού. Η πρόταση μου αυτή, -πρόταση και πολλών άλλων συναδέρφων μου βουλευτών-, δεν έγινε αποδεκτή, οπότε οδηγούμαστε πλέον στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου, έχοντας διανύσει μια μακρά περίοδο εσωκομματικής προεκλογικής διαδικασίας.

Επέλεξα συνειδητά κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας να μην ταχθώ υπέρ κανενός υποψηφίου. Τιμώ και σέβομαι και τους τέσσερις υποψηφίους και έχω δηλώσει πως θα σταθώ στο πλευρό του νέου Προέδρου του κόμματος, όποιος και αν είναι. Ο βασικός λόγος που με οδήγησε στην απόφαση μου αυτή ήταν πως έτσι, θεωρώ, προασπίζεται καλύτερα η ενότητα της παράταξης. Σε μια τέτοια κορυφαία διαδικασία, δικαίωμα λόγου έχουν, και πρέπει να έχουν, ισότιμα, όλα τα μέλη του κόμματος. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο στην πυραμίδα της κομματικής μας οργάνωσης, κάθε στέλεχος, θα κάνει, ελεύθερα, την δική του επιλογή. Με τον τρόπο αυτό, ο νέος πρόεδρος θα είναι υπόλογος απέναντι στο εκλογικό σώμα και μόνο, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις απέναντι στον οποιονδήποτε.

Απευθύνω δημόσιο κάλεσμα στους νεοδημοκράτες, μέλη και στελέχη της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και με την ψήφο τους την Κυριακή να δώσουν την απαιτούμενη δύναμη που χρειάζεται ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να δημιουργήσει τις βάσεις μιας νέας πορείας.

Την Κυριακή δεν τελειώνουν όλα. Την Κυριακή ξεκινάνε όλα. Και για τον λόγο αυτό, η μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, δεν αποτελεί μόνο εχέγγυο ενότητας, αλλά και προαπαιτούμενο της νικηφόρας πορείας που θα πρέπει να αποτελεί πλέον εθνικό μας στόχο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ