ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: «ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ» – ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Η βελγική πρωτεύουσα, Βρυξέλλες, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «σοβαρή και επικείμενη” απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ το μετρό έχει κλείσει, και η κυβέρνηση προειδοποιεί το κοινό να αποφεύγει τα πολυσύχναστα μέρη.

Οι Βρυξέλλες αύξησαν το συναγερμό στη χώρα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

“Οι συμβουλές για τον πληθυσμό είναι να αποφεύγονται μέρη όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι, όπως εμπορικά κέντρα, συναυλίες, εκδηλώσεις, ή μέσα μαζικής μεταφοράς”, σύμφωνα με το Reuters.

Η σύσταση έγινε όταν η κυβέρνηση αύξησε την κλίμακα απειλής στο “τέταρτο επίπεδο”, έπειτα από συνάντηση των υπουργών, της αστυνομία και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας από τους συμμετέχοντες στις επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13, Νοεμβριου, ο Salah Abdeslam, επέστρεψε στις Βρυξέλλες. Κατάφερε να φτάσει στη βελγική πρωτεύουσα έχοντας αποφύγει την αστυνομία τρεις φορές. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Brahim, ανατινάχθηκε σε ένα καφέ στο Παρίσι.

Φόβοι οτι ο Salah Abdeslam θα μπορούσε ακόμη να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια προκάλεσε τη βελγική κυβέρνηση να ακυρώσει ένα φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ του Βελγίου και της Ισπανίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ωστόσο, καμία επίσημη εξήγηση  για την αυξημένη ασφάλεια δεν έχει δοθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ