Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

«Η μάχη συνεχίζεται. Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες οικογενειάρχες, είναι αποφασισμένη, παρά το μεγάλο, σε πολλές περιπτώσεις, κόστος, να βάλει τέλος σε όλες εκείνες τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Τα παραπάνω δήλωσε, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε με τους υπουργούς κκ Παππά και Σταθάκη ζητώντας και επιτυγχάνοντας τροποποιήσεις στις διατάξεις για την πρώτη κατοικία.

Πιο αναλυτικά ο βουλευτής Λαρίσης επεσήμανε:

Συναντήθηκα, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία, με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Ν. Παππά και τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, όπου και τους κατέθεσα συγκεκριμένες διατάξεις αναφορικά με καίρια ζητήματα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις ειδικότερες διατάξεις του, τα οποία και έγιναν αποδεκτά.

Πιο συγκεκριμένα, ο όρος του συνεργάσιμου δανειολήπτη, δεν θα αποτελεί τροχοπέδη στην επιτυχή έκβαση της αίτησής του, όρος ο οποίος αρχικά ήταν υποχρεωτικός. Επίσης καμία από τις εκκρεμείς αιτήσεις δεν θίγονται από τις υπό ψήφιση διατάξεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες δανειολήπτες των οποίων η συζήτηση της αιτήσεώς τους έχει προσδιοριστεί για τα επόμενα χρόνια,  να μην επηρεάζονται και επομένως να εξακολουθούν να κάνουν χρήση των προγενέστερων ευνοϊκών ρυθμίσεων. Τέλος αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου αλλά προβλέπεται πλέον και η διαγραφή δανείων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Θέλω να τονίσω πως όσοι από μας δώσαμε μάχη όλα τα προηγούμενα χρόνια για προστατέψουμε τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, δεν θα πάψουμε να αποτελούμε τον εγγυητή των διαδικασιών, με στόνο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελάφρυνσή τους.

Όπως ήδη προείπα, ο αγώνας συνεχίζεται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ