Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει το Δήμαρχο κ. Κολλάτο για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ στα τέλη ύδρευσης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικότερα ο κ. Μανώλης υποστηρίζει τα εξής: Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή του κ. Κολλάτου καθόρισε νέες τιμές τιμολογίου ύδρευσης σ΄ όλες τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του δήμου μας. Αποτέλεσμα, αν και υποκρύπτεται, για ευνόητους λόγους, στην εισήγηση του κ. δημάρχου, είναι να επιβαρύνεται η κάθε κτηνοτροφική μονάδα με μεγάλα ποσά για την υδροδότηση των ζώων τους. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις: Η τοπική κοινότητα Ιτέας και ο οικισμός Ελαίας όπου μια κτηνοτροφική μονάδα με κατανάλωση 300 κ.μ. το τετράμηνο, πλήρωνε 74,82 ευρώ,  με την αύξηση θα πληρώνει γα τα ίδια κ.μ.  90,00 ευρώ (αύξηση 20%). Στην τοπική κοινότητα Αμπελακίων μια κτηνοτροφική μονάδα με κατανάλωση 300 κ.μ. το τετράμηνο πλήρωνε 53,47 ευρώ, με την αύξηση θα πληρώνει 75,00 ευρώ (αύξηση 40%).

Η πρότασή μας για όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες του δήμου μας, ήταν να καθορισθεί ενιαίο τιμολόγιο ύδρευσης  ανεξαρτήτου κατανάλωσης κ.μ. ανά τετράμηνο και συγκεκριμένα με 0,16 λεπτά ανά κ.μ., δηλαδή 48,00 ευρώ ανά τετράμηνο με κατανάλωση 300 κ.μ. , με στόχο να έχουμε μείωση π.χ στην κοινότητα  Ιτέας και στον οικισμό  Ελαίας -36% και στην κοινότητα Αμπελακίων -10%.

Αυτό γίνεται γιατί, αναγνωρίζουμε ότι η κτηνοτροφία είναι ιδιαίτερη τάξη επαγγελματιών, λόγω της φύσης της δουλειάς , η οποία πλήττεται τα τελευταία χρόνια όχι μόνο από τα φορολογικά μέτρα άλλα και από ασθένειες, όπως πέρυσι από τον καταρροϊκό πυρετό, με αποτέλεσμα το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά. Πρόταση με πολύ μικρό κόστος ενέργειας για τη ΔΕΥΑΤ, αλλά μεγάλης στήριξης και συμπαράστασης προς τους κτηνοτρόφους του δήμου μας. Ο κ. Κολλάτος  όμως έχει κοντή μνήμη, αθετώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ότι θα παρείχε κάθε δυνατή στήριξη στους κτηνοτρόφους. Αν όλα τα προεκλογικά και μετεκλογικά λεγόμενα του δημάρχου συνάγουν με την παραπάνω νέα τιμολογιακή πολιτική για τη κτηνοτροφία μας, τα συμπεράσματα δικά σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ