ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. εγκαινιάζεται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Το μουσείο θεμελιώθηκε το 1996, ενώ η έκθεσή του που εκτείνεται σε έκταση 1500 τετραγωνικών μέτρων υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό Τρικάλων, στο λόφο Μεζούρλο, θα εγκαινιάσει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας είναι κτισμένο σε έκταση 54 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από το Δήμο Λάρισας στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ο εκθεσιακός χώρος του μουσείου θα είναι με τέτοιο τρόπο χωρισμένος έτσι ώστε ο επισκέπτης να συναντά τις αρχαιότητες κατά χρονολογικές ενότητες.

Περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα του αρχαίου πολιτισμού της Θεσσαλίας, που οργανώνονται σε 11 ενότητες από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια. Ανάμεσα στα εκθέματα συγκαταλέγονται μοναδικά ειδώλια και αγγεία από τους προϊστορικούς οικισμούς της Θεσσαλίας, έργα αρχαίας γλυπτικής και κτερίσματα ταφών, καθώς και ψηφιδωτά δάπεδα, εκκλησιαστικά αντικείμενα και δείγματα κοσμικού βίου από όλη τη βυζαντινή και τη μεταβυζαντινή περίοδο.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα δοθεί συναυλία με το φωνητικό σύνολο InDonnation του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Διευθύνει ο Δημήτρης Κτιστάκης

Δείτε το διαφημιστικό βίντεο για τα εγκαίνια του μουσείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ