«ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟ»

Εννέα ημέρες έχουν περάσει από τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι και η Γαλλία ακόμη μετράει τις πληγές της, ενώ σε όλη την Ευρώπη επικρατεί ανησυχία. Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας επισημαίνει ότι έχουν ευθύνη και οι Γάλλοι για την κατάσταση, ενώ τα κρούσματα επιθέσεων κατά μουσουλμάνων αυξάνονται.

Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, σε παρέμβασή του στην ομάδα προβληματισμού «Les Gracques» δήλωσε ότι η γαλλική κοινωνία οφείλει να αναλάβει «μέρος της ευθύνης» για το έδαφος στο οποίο αναπτύχθηκε ο τζιχαντισμός.

«Το έδαφος στο οποίο οι τρομοκράτες κατόρθωσαν να θρέψουν τη βία, να εκτρέψουν ορισμένα άτομα, είναι το έδαφος της υπεροψίας» είπε ο Μακρόν.

«Είμαστε μία κοινωνία στη καρδιά του συμφώνου της οποίας υπάρχει η ισότητα. Είμαστε μία κοινωνία όπου η ισότητα προέχει κατά μέσον όρο σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι σε άλλες οικονομίες και άλλες κοινωνίες, ιδιαίτερα τις αγγλο-σαξωνικές. Αλλά, σταδιακά, φθείραμε αυτόν το ανοικτό ρεπουμπλικανικό ελιτισμό που επέτρεπε σε κάθε μία και κάθε έναν να προοδεύσει. Ανακόψαμε την κοινωνική κινητικότητα…είμαστε μία κοινωνία όπου οικοδομήσαμε την δυνατότητα να κλείνουμε την πόρτα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα: ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ